Sanji Domazet za roman “Na kafi kod Šekspira” nagrada valjevske Biblioteke za najbolji putopis na srpskom jeziku

Žiri u sastavu prof. dr Radivoje Mikić, predsednik, i prof. dr Mihajlo Pantić i Vladimir Šekularac, bibliotekar savetnik, članovi, na sednici održanoj 5. septembra 2022. godine, jednoglasno je doneo odluku da nagradu „Ljubomir P. Nenadović“ za najbolji putopis na srpskom jeziku u sezoni 2021/2022. godine dodeli Sanji Domazet za knjigu „Na kafi kod Šekspira“, objavljenu u izdanju JP „Službeni glasnik“ Beograd.

Matična biblioteka „Ljubomir Nenadović“ Valjevo, organizator manifestacije „Ljubini dani“, nagradu će uručiti 22. septembra, na svečanosti koju tim povodom organizuje u Brankovini, u porti Crkve Svetih Arhangela, zadužbini Nenadovića.

Biografija laureata

Prof. dr Sanja Domazet, spisateljica, novinarka i univerzitetski profesor, piše prozu, poeziju i eseje. Objavila je više romana (Ko plače, Čitati more, Azil, kao knjige eseja…), knjiga eseja (Anatomija zanosa, Božanstveni bezbožnici, Senke…), knjigu drama i priča Moć maske: priče i drame, a piše i eseje za dnevne listove i časopise. Premijerno je izvedeno više njenih komada (Punjene tikvice, Krila od olova, Frida, Disharmonija, Koko, Pupoljci i Mesec u plamenu). Njeni romani i drame su prevođeni na francuski, bugarski, rumunski, poljski i mađarski jezik. Dobitnica je brojnih priznanja od kojih ističemo nagrade Disovo proleće, Žensko pero, Meša Selimović, Najbolje novinarsko pero, a za knjigu Gradovi, osvojila je nagradu Moma Dimić za prozo delo koje na umetnički relevantan način ostvaruje veze sa drugim kulturama 2016 godine.Sanja Domazet je doktorirala na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, gde trenutno radi kao vanredni profesor novinarskih predmeta.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.