Sastanak valjevskih ugostitelja sa gradonačelnikom

Nakon naredbe Štaba za vanredne situacije, kojom je rad ugostiteljskih objekata ograničen do 21 sat, predstavnici valjevskih ugostitelja sastali su se juče sa gradonačelnikom Lazarom Gojkovićem zahtevajući da radno vreme bude do 23 časa, kao što je bilo pre naredbe Štaba. Gradska uprava oglasila se saopštenjem a javnost nakon održanog sastanka, kome su prisustvovale i dr Branka Miholjčić, predsednica SOT-a i dr Branka Antić, direktorka valjevskog Doma zdravlja koja je i član SOT-a.

Sa sastanka valjevskih ugostitelja sa gradonačelnikom Valjeva Lazarom Gojkovićem / Foto: Grad Valjevo

“Gradonačelnik Lazar Gojković je rekao da je Grad u ovoj situaciji partner, a ne suprotna strana svojim sugrađanima i da su mere donete isključivo s ciljem da se zaustavi širenje korona virusa u Valjevu, a na osnovu preporuka struke. Ugostitelji su predočili sa kakavim se problemima suočavaju, jer im je otežano poslovanje od početka epidemije. Sa ovakvim smanjenjem radnog vremena neće moći da opstanu i biće prinuđeni da zatvore svoje objekte, a brojni zaposleni će ostati bez posla. Istakli su da zbog manjeg broja ugostitelja koji ne poštuju preporučene mere o dozvoljenom broju gostiju u objektu i protivepidemijske mere, svi snose posledice”, navedeno je u saopštenju za javnost.

Sa sastanka valjevskih ugostitelja sa gradonačelnikom Valjeva Lazarom Gojkovićem / Foto: Grad Valjevo

Kako se još navodi u informaciji za medije poslatoj nakon održanog sastanka, ugostitelji su iskazali spremnost da dosledno sprovode sve preporučene mere, jer je to u interesu svih građana Valjeva. Na taj način bi se smanjio rizik od širenja virusa, sačuvala radna mesta i sprečila katastrofa ove branše, ali i sprečile dodatne bezbednosne štete, jer je primetno da mladi Valjevci sve češće kreću do okolnih opština, koje nemaju ograničeno vreme kafića i restorana, rizikujući da na putu do tamo i nazad stradaju u saobraćaju.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.