Sava Lešić i Keni Daj napustili Metalac

Dva najbolja igrač Metalca u ovoj sezoni, centar Sava Lešić i plej Keni Daj su napustili redove valjevskog prvoligaša i nastavljaju u drugim klubovima. Lešić će pojačati Igokeu iz Aleksandrovca u ABA ligi a Keni Daj će pomoći zemunskoj Mladosti da izbori opstanak u AdmiralBet Košarkaškoj ligi Srbije. Naravno, odluka je doneta u dogovoru sa predsednikom Jankovićem i ovakvi potezi su uobičajeni kod klubova u KLS koji po ostvarenju zacrtanog cilja na ovaj način značajno rasterećuju budžet do kraja lige. Ipak, riskantan potez rukovodstva Metalca u uslovima velike borbe za opstanak u KLS u kome se za goli život bore Novi Pazar (6 pobeda), Mladost (7 pobeda), Tamiš (7 pobeda) i Sloga (8 pobeda) a ni OKK Beograd (9 pobeda) nije bezbedan dok i Metalac (11 pobeda) teoretski može da ispadne. Zdravlje je ranije izgubilo sve šanse i Leskovčani su već viđeni u Drugoj ligi Srbije.

MET_SLOGA1

Lešić i Daj (sa loptom) na utakmici KLS protiv kraljevačke Sloge u Valjevu

Nakon pobede Valjevaca protiv Dinamika u Beogradu je izgledalo da su sve brige prebrinute jer se pretpostavljalo da će do kraja lige Srđan Flajs imati kompletan tim. Ovako, u šest preostalih utakmica će biti poprilično nategnuto jer je svima jasno da bez Lešića i Daja, Metalac nije ni izbliza tako konkurentan kao sa pomenutom dvojkom. Prvi ispit, za sada već desetkovan tim valjevskog prvoligaša, biće duel sa Novopazarcima u Valjevu u subotu u 19.00 sati. Gosti moraju da pobede da ne bi izgubili korak sa ostalim konkurentima za opstanak a Metalcu nedostaje još jedan trijumf da bi bio potpuno miran.

Sreten Pantelić

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

Leave a Reply