“Sezona lova na neistomišljenike” tema sutrašnjih “Razgovora pod lipom”

“Razgovori pod lipom” ovog petka biće posvećeni temi progona političkih neistomišljenika, najavili su iz organizacije #1od5miliona. Gosti sutrašnje tribine pod nazivom “Sezona lova na neistomišljenike”, koja počinje u 20 časova na platou ispred stare železničke stanice, biće prof. dr Čedomir Čupić, profesor Fakulteta političkih nauka koji predaje i predmet Moral i politika, zatim Ljubomir Radović, aktivista “Lokalnog fronta Va” i nezavisni odbornik u Skupštini grada Valjeva i Slavica Vujanac, novinarka i urednica portala Vamedia.

“Dolaskom na vlast Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke u Srbiji je otvorena sezona lova na neistomišljenike. Iako u pravom lovu postoje neka pravila, u ovom ih nema i sve je dozvoljeno. Puca se iz svih oružja i na sve koji se usude da misle drugačije od onih koji su na vlasti. Na meti su politički protivnici, nezavisni intelektualci, profesori univerziteta, slobodni novinari, studenti, (pa čak) i đaci i svi koji se ne uklapaju u idiličnu priču o “zlatnom dobu” za koje nas iz vlasti svakodnevno uveravaju da baš u njemu živimo. Ne želeći da zaostaju za stranačkom centralom i valjevski naprednjaci su se uključili u ovaj lov. U tome prednjači gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović potpomognut sumnjivim kvazi medijima koje za tu ulogu izdašno i nezakonito plaća novcem građana Valjeva. Progon kojem su izloženi aktivisti opozicije i nezavisni novinari dobio je razmere sramne vulgarne kampanje koju građani Valjeva ne pamte. I sve to kako bi se ti ljudi zastrašili i sprečili da svakodnevno otkrivaju nesposobnost i malverzacije lokalne vlasti u Valjevu”, navode organizatori u najavi sutrašnje tribine.

Oni ističu da je zbog svega navedenog jako važno da se građanke i građani solidarišu sa ljudima koji su žrtve te necivilizovane kampanje, da je naša dužnost da im pružimo podršku, jer su proganjani samo zato što javnost informišu o tome zašto Valjevo propada.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.