SPS-JS: Kako vas nije sramota?

Saopštenjem za javnost oglasila se Odbornička grupe SPS-JS u Skupštini grada Valjeva. Informaciju prenosimo u celini: 

“Dva najvažnija dana u životu svakog čoveka su dan kada se rodio i dan kad je shvatio zašto se rodio, a kojima se ovaj drugi dan nije dogodio su se “džaba i rodili”!

A šta se čini?

Intervjuisati osuđenog silovatelja, dodeliti nagradu licu optuženom za seksualno iskorišćavanje maloletnice, a kako saznajemo i za utaju poreza, vređa dostojanstvo svakog normalnog čoveka.

Pogledajte i razmislite… dobro!

U našem gradu, gospođa dr Zorica Jocić je uspela u svojoj nameri da “progura” i omogući dodelu najprestižnije nagrade grada, koju finansiraju gradjani Valjeva, optuženom za produženo krivično delo seksualnog iskorišćavanja maloletnog lica, a sve zarad ostvarivanja svojih ličnih ciljeva i ambicija.

Naknadno saopštenje koje je dala za javnost je, sigurni smo u to, samo njeno, jer mi nemamo podatke kako su i da li su ostali članovi Komisije podržali saopštenje (nikada i niko ih to nije ni pitao, ni proverio, i to sve članove pojedinačno).

Ono što se zna jeste to da je dr Jocić najpre izdala saopštenje, pa tek nakon pitanja novinarke, naknadno slala saopštenje Komisije.

Ovakvi, i postupci zamenika predsednika Skupštine Viktora Mićića, koji najpre psuje majku odbornicima, a zatim u ime svih odbornika (koje naravno niko nikada o tome ništa nije ni pitao) dostavlja javnosti opravdavajuće saopštenje o nagradi dodeljenoj licu za koje se opravdano sumnja da je učinilo krivično delo seksualne eksploatacije maloletnice, vređa zdrav razum, a na prvom mestu vređa i nipodaštava žrtve silovanja i njihove porodice.

Silovanje je duhovno ubijanje žene, s kojim se žrtva bori do kraja života.

Samo neka se postave u kožu silovane žene, sama pomisao je “Ne dao Bog nikome!”.

Da li se toliko isplati cena položaja i fotelje koje čvrsto drže dr Jocić i zamenik Mićić. Doktorka Jocić je ujedno i načelnica Školske uprave za Kolubarski i Mačvanski okrug, dakle, nalazi se na čelu obrazovno-vaspitnog sistema. Njena uloga je da prenosi znanje mladim ljudima, deci, a druga (nikako manje važna, ako ne i važnija) uloga je prenošenje profesorske etike. Ta etika se ne predaje iz knjige, nego se daje ličnim primerom.

Posle svega navedenog, ona sasvim sigurno nije dostojna funkcije koju obavlja.

A, šta tek reći za odbornika Vitorovića koji je bezuslovno branio “laureata” optuženog za krivično delo sa elementima seksualnog nasilja, i to tako što je javno vređao žene i sveo njihov odnos sa “nagrađenim” na robno-novčanu razmenu. Po njemu žene Valjeva, Beograda, od Subotice do Prizrena, mogu da se kupe, imaju cenu!

Gde je granica pristojnosti, morala, normi da se ne oštećuje i vređa duša i da se ne ranjavaju emocije ionako već povređenih žena i devojčica, žrtava? Dokle ide ta vrsta poltronstva i odsustva makar i trunke ljudskosti.

Svi bi bili dosta zadovoljniji da nas prestavljaju pojedinci koji imaju dostojanstvo i imaju meru.

Svako od nas može sad reći “Šta ja tu mogu?”.

Naravno da možeš!

Svi smo mi odgovorni!

Za maltreiranje, silovanje, nema opravdanja!

 

ODBORNČKA GRUPA SPS-JS,
PREDSEDNIK
Đorđe Pavlović”

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.