Zašto je važno da Savez za Srbiju ispoštuje ono na šta se obavezao potpisivanjem Sporazuma sa narodom – bojkot izbora? Da li je odluka o bojkotu izbora 1997. dala kredibilitet opoziciji da izvede promene 2000. godine? Da li je zahvaljujući bojkotu parlamenta međunarodna zajednica razumela kako zaista stoje stvari u Srbiji? Da li je stavljanje političkih posebnosti po strani zarad višeg cilja dokaz političke zrelosti i iskrene želje da Srbija postane normalna zemlja? Odgovore na ova, kao i mnoga druga pitanja građani Valjeva mogu čuti večeras, 16. avgusta u 20 časova na tribini “Razgovori pod lipom”, koji se u organizaciji #1od5miliona svakog petka održavaju na platou ispred stare železničke stanice.

Na temu “Srbiji između izbora i bojokota” govoriće predstavnici Saveza za Srbiju: dr Dragoslav Šumarac, potpredsednik Demokratske stranke, Borko Stefanović, potpredsednik Stranke slobode i pravde, Jugoslav Kiprijanović, potpredsednik Srpskog pokreta Dveri i Željk Veselinović, predsednik Udruženih sindikata “Sloga”.

“Živimo u državi koju je zarobila organizovana manjina uz pomoć uzurpiranih medija, a neposredan razgovor sa građankama i građanima je jedini način da se razmene istinite informacije i da čujemo jedni druge”, naglašavaju organizatori u najavi večerašnjih “Razgovora pod lipom”.