SRBIJANKA BOLJA U GRADSKOM DERBIJU

Odbojkašice Srbijanke su zabeležile svoju drugu prvenstvenu pobedu nakon što su u 5. kolu Prve lige Srbije, u izvanrednom ambijentu, porazile ekipu Valjeva 3-2 (25-23, 25-14, 17-25, 15-25, 15-12). Pred prepunim gledalištem hale “Studenta”, viđena je velika borba gradskih rivala, svih pet setova i zaslužen trijumf ekipe Milovana Rakića koji je i sinoć sedeo na klupi u odsustvu Dragana Mratinkovića.

SRB-VA1

Utakmica je otvorena serijom servis greški na obe strane ali se Srbijanka prva sredila i posle nekoliko izjednačenja na početku, stigla do prednosti 13-8 zahvaljujući Tamari Stanković. U ovom periodu su učenice Branislava Rupnjaka imale problema sa prijemom pa su domaće igračice i dalje držale vođstvo od 16-11. Ipak, precizan servis Zarićeve i njen uspešan napad omogućio je Valjevu da priđe na 16-13. Srbijanka je odgovorila odličnom odbranom, blok Anđele Stanković bio je neprobojan dok se u napadu isticala iskusna Tamara Stanković za novu ozbiljnu prednost domaćina 20-14. Gošće nisu klonule, razigrala se Vujačićeva, proradio je blok Pantelićeve, Novakovićeva i Čelićeva su bile precizne u napadu i već je bilo samo 21-20 za Srbijanku. Sjajna Tamara Stanković diže na 22-20 ali Čelićeva i Zarićeva odgovaraju istom merom i poravnavaju na 22-22. Efektnom dijagonalom Arsićeve domaćin ponovo vodi 23-22, Novakovićeva je takođe precizna za 23-23 nagoveštavajući dramu u završnici. Ipak, Srbijanka manje greši i posle velike borbe osvaja prvi set.

SRB-VA2

Vođstvo kao da je dalo krila domaćim odbojkašicama koje su od početka preuzele inicijativu u drugom setu i dominirale do njegovog kraja. Ekipa Valjeva je ušla u krizu, problemi u prijemu, greške u servisu i slaba realizacija u napadu su karakterisale igru gošći u ovom periodu. Srbijanka je povela 8-5 preciznim servisom Arsićeve, Tamara Stanković je bila nepogrešiva da bi asom Mitrovićeve, Rakićev sastav imao prednost 11-6. Nakon kuvanja Krpovićeve, paralele Tamare Stanković i bloka Popadićeve na semaforu je stajalo 15-8. Gošće nikako da stabilizuju svoju igru, ponovo greše u servisu i Srbijanka je od 21-11 bez problema privela set kraju za veliku prednost od 2-0.

SRB-VA3

Valjevo uspešnije otvara treći set i poenima Simićeve i Zarićeve vodi 2-5. Tea Simić preciznom dijagonalom omogućava gošćama četiri poena prednosti ali Srbijanka popravlja blok i uspeva da izjednači 8-8. Blok Zarićeve, snažan smeč Čelićeve i kuvanje Simićeve donose Valjevu lep kapital 9-14, Srbijanka blokom Anđele Stanković za trenutak zaustavlja nalet Valjeva za 11-15. Završnicu ovog seta je obeležila izvanredna serija servisa Ristivojevićeve koja je Valjevu donela prednost (od 14-19 do 15-23) za osvajanje trećeg seta i smanjenje vođstva Srbijanke.

SRB-VA4

Ekipa Milovana Rakića je konkretnija na početku četvrtog seta. Razigrala se Arsićeva za vođstvo Srbijanke od 5-3, pridružila joj se Cvetanovićeva kako u napadu tako i u bloku pa domaće vode 10-6. Odgovorila je Čelićeva ali Cvetanovićeva je ponovo precizna za 11-8. Gošće se ne predaju i nakon preciznog servisa Novakovićeve stižu do izjednačenja 13-13 a onda sledi fantastična serija preciznih servisa Vujačićeve. Srbijanki “puca” prijem i na semaforu je vrlo brzo stajalo 14-22 a u gledalištu uzbuđenje u očekivanju petog, odlučujućeg seta.

SRB-VA4-1

Jedno od pravila taj brejka je da ekipa koja bolje servira “nosi šnjur” ali je završnica gradskog derbija pokazala da je i napad i te kako važan. Srbijanka je od početka vodila, 2-0, 3-1, 5-3 i 6-4. Poenima Novakovićeve i Zarićeve gošće se ne predaju i poravnavaju na 6-6, igra se na poen i servis greškom domaće ekipe, Valjevo je ponovo u egalu 9-9. Iskusna Novakovićeva ne uspeva da svojim smečom osvoji poen, Srbijanka vodi 11-9, Čelićeva produžava nadu gošćama 11-10. Dva loše odigrana napada Valjeva, odlična odbrana i sjajan blok Srbijanke donose domaćem timu ključnu prednost od 14-10 a nedugo zatim i zasluženu pobedu i veliku radost njenih navijača.

SRB-VA5

U sledećem kolu Srbijanka dočekuje ekipu Lazarevca dok Valjevo takođe igra kod kuće protiv odličnog Zlatibora iz Čajetine.

Sreten Pantelić

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.