SRBIJANKA ZAMALO OD GOTOVOG VERESIJA

Odbojkašice Srbijanke 014 su u 18. kolu Prve lige Srbije savladale Rodu iz Beograda rezultatom 3-2 (27-25, 25-15, 20-25, 20-25, 15-9) ostvarivši svoju šestu prvenstvenu pobedu. Nakon vođstva u setovima od 2-0 i odličnog starta u trećem setu, Valjevke su dozvolile gošćama da se vrate i tek u taj brejku su uspele da stignu do dva zasluženo osvojena boda posle mnogo muka i peripetija.

Valjevo-Sport-odbojkaСРБ-РОДА8-1Izabranice Vladimira Medenice su u uvodnom setu stalno jurile prednost Beograđanki u čijim redovima se isticala visoka i snažna Katarina Stanković. Srbijanka je bila zaostatku u nekoliko navrata ali je zahvaljujući Jerinićevoj a kasnije i Tadićevoj i Janjićevj uspevala da anulira prednost Rode da bi potom opet padala i gubila inicijativu. Tako su posle 8-11 domaće igračice smanjile na 10-11 a potom izjednačile na 12-12 da bi Roda u naletu povela 12-15 na krilima dobre igre na mreži. Gošće su ozbiljno pripretile osvajanjem prvog seta nakon što su vodile 15-18 i 18-20 ali je Srbijanka servisima Anđele Stanković i dobrim reakcijama na mreži Tadićeve, izjednačila, povela 24-23 i imala set loptu. Jednom diskutabilnom odlukom sudije, Roda je izjednačila na 24-24 ali su domaće devojke dobrim prijemom uspele da odbiju napad Beograđanki a onda kvalitetnim blokom stignu do zasluženog vođstva.

Valjevo-Sport-odbojkaСРБ-РОДА8-2Srbijanka je stabilnom igrom bez većih padova kontrolisala prvi deo drugog seta da bi u furioznoj završnici od 18-15 osvojila sedam uzastopnih poena i odličnim napadom krunisala svoju dobru igru vođstvom od 2-0.

Valjevo-Sport-odbojkaСРБ-РОДА8-3Start trećeg seta je protekao u efikasnim napadima Tadićeve i Janjićeve nakon što je Srbijanka odmah povela 6-2. Da ipak neće sve biti lako do kraja, nagovestio je nastavak u ovom setu. Valjevke su se opustile, usledile su greške u prijemu, gošće su pročitale napadačke akcije Srbijanke i korak po korak sticale sigurnost a onda iskoristile pad protivnica i smanjile rezultat.

Valjevo-Sport-odbojkaСРБ-РОДА8-4Slična situacija je viđena i u četvrtom setu koga je Roda neočekivano dobila i učinila duel potpuno neizvesnim, posle serije grešaka domaćih igračica .

Valjevo-Sport-odbojkaСРБ-РОДА8-5Ipak, Srbijanka nije dozvolila preokret. Jerinićeva i drugarice su se probudile na vreme odigravši završnicu kako treba i dobrim servisom i čvrstim blokom su neutralisale napadačke akcije Rode zabeleživši zaslužen trijumf na kraju.

U sledećem kolu Srbijanka igra protiv užičkog Jedinstva u gostima.

Sreten Pantelić

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.