SSP: Važno je da se građanima obezbedi “hleba i igara”, a ako se deci uskrati škola, svi će ćutati!

Gradski odbor Stranke slobodne i pravde Valjevo osvrnuo se u saopštenju za javnost na odluku Tima za praćenje i koordinisanje primena preventivnih mera u radu škola da se na teritoriji 40 lokalnih samouprava, uključujući i Valjevo, prelazi na “online” nastavu za srednje škole i “kombinovani model” nastave za učenike VII i VII razreda osnovnih škola, o kojoj je javnost “u formi obične servisne informacije” obaveštena u petak, 10. septembra. Navedeni Tim je, kako se navodi u saopštenju, osnovan od strane Kriznog štaba, koji se u periodu od 24. avgusta do 11. septembra ove godine nije sastao, a nakon sednice održane 11. septembra zaključio da su škole bezbedno mesto i da na sve načine treba izbeći online nastavu. Dalje piše da su i pored ovakvih zaključaka Kriznog štaba, koji odavno “vodi predizbornu kampanju, a ne borbu protiv pandemije”, od ponedeljka valjevske srednje škole zatvorene, a viši razredi osnovnih škola na kombinovanom modelu nastave.

Valjevo– Svedoci smo da se organizuju muzički koncerti i sportske manifestacije sa po 20.000 ljudi, organizuju se svadbe, ispraćaji kao i druge proslave, noćni klubovi, restorani, kladionice rade sasvim normalno, putujući autobuski karavan plaćenih ljubitelja vođe i dalje jezdi Srbijom, ali zato samo u školama vreba opasnost od širenja zaraze i njih treba zatvoriti! Važno je da se građanima obezbedi “hleba i igara”, a ako se deci uskrati škola, svi će ćutati! Ćutaće roditelji, koji silne pare potrošiše na nabavku udžbenika i pribora jer online nastava je OK, ali besplatni online udžbenici nisu. Ćutaće i nastavnici kojima se plan i program predavanja menja na dnevnom nivou, a koji su ostavljeni sami sebi i svojim “online” i “live” demonima. Za to vreme deca će sedeti ispred ekrana svojih pametnih uređaja gde će im se “rupe u znanju” popunjavati iskakanjem reklama o najnovijim događanjima u nakaznim tvorevinama tipa nekakve “Zadruge” ili “Parova”, čisto da nešto ne propuste. Za motanje kablova, šivenje donjeg veša i slične poslove, koje je ova vlast namenila našoj deci, bolja “škola” i nije potrebna – ističe se u saopštenjuu valjevskog SSP-a.

U informaciji za javnost se podseća da smo “ne tako davnog 31. marta 2020. godine, sa dnevnim presekom od 115 novoobolelih i 7 umrlih, dobijali SMS poruke da nas čeka “italijanski i španski scenario”, da je tada cela država bila pod ključem, pa ni škole nisu radile, dok 10. septembra 2021. godine, kada mediji javljaju o 6.000 novoobolelih i 29 mrtvih, “samo škole treba treba staviti pod katanac!?”

– Veliki srpski prosvetitelj Dositej Obradović davno je rekao da nema gorih ljudi od onih koji se protive prosvećenju i obrazovanju naroda i takvi, da mogu, i sunce bi ugasili. Nama je sunce davno ugašeno, tamnija noć od ove u kojoj živimo nikada postojala nije… Ipak, ne treba zaboraviti da je noć pred svitanje najtamnija, samo je potrebno da više ne ćutimo zbog nas samih i naše dece, već jasno i glasno kažemo  “DOSTA” poručeno je u saopštenju GrO SSP Valjevo.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.