Šta se krije iza priče o imenovanju glavnog urbaniste Jasne Mićić i Divčibara?

Sumnja u dobronamernost ovdašnje vlasti i u sukob interesa člana Gradskog veća Vladimira Blagojevića bila je tema konferencije za medije Gradskog odbora Narodne stranke u Valjevu. Predsednik valjevskih “narodnjaka” Miloš Milivojević te dve sumnje povezuje sa imenovanjem Jasne Mićić za glavnog urbanistu grada Valjeva i Divčibarama, smatrajući da se “nešto krije iza cele te priče”.

Sa konferencije za medije GrO Narodne stranke Valjevo / Foto: Slobodan Ćirić

Milivojević je istakao da se njihova sumnja u dobre namere gradske vlasti pojavila odmah nakon postavljanja glavnog urbaniste Jasne Mićić

“Sumnjali smo da se nešto krije iza cele te priče. Da li je gospođa Mićić postavljena tu da podeli neki kolač, da svi vukovi budu siti, a ovce na broju, videćemo? Da li su naše sumnje opravdane ili nisu, to će vreme pokazati”, kazao je Miloš Milivojević.

Prema Milivojevićevim rečima, interesantno je pitanje kakvu ulogu u svemu tome ima član Gradskog veća Vladica Blagojević?

“Da li je tačno da Blagojević namerava da gradi 9 lamela apartmana na Divčibarama? Da li je tačno da je odnedavno vlasnik 2 hektara građevinskog zemljišta na Divčibarama? Da li je Blagojević u sukobu interesa, da li je povodom toga konsultovana Agencija za borbu protiv korupcije ili neki drugi regulatorni državni organ? To su sve pitanja koja će biti jako interesantna u narednom periodu. Mi ćemo sve to pratiti i nadam se videti ubrzo da li su naše sumnje opravdane”, istakao je Milivojević u obraćanju novinarima.

Miloš Milivojević, predsednik GrO Narodne stranke Valjevo / Foto: Slobodan Ćirić

On se osvrnuo na to da je GrO Narodne stranke u Valjevu prethodno ukazivao na probleme koji mogu nastati zbog nepoštovanja zakonskih regulativa i preskočenih procedura vezanih za izgradnju brze saobraćajnice Iverak-Lajkovac. Podsetio je da su javno ukazivali na nerešene imovinsko-pravne odnose, na nepostojanje građevinske dozvole, kao i da su sugerisali da se radovi na trasi brze saobraćajnice privremeno obustave, da se vrati sve u zakonske okvire i da se nakon toga nastave.

“Naravno, ta naša sugestija nije ni doprla do gradske vlasti. Sad se vidi da smo nažalost bili potpuno u pravu. Zastoj izazvan neovlašćenim upadima ljudima u imanja, blokiranjem daljih radova, podnetom krivičnom prijavom, verovatno će na duže vreme zaustaviti dalje radove na brzoj saobraćajnici. Da je naša sugestija uopšte razmatrana, sve bi to kraće trajalo i bilo završeno već u prošlom mesecu. Ako gradsko rukovodstvo nije sposobno da to sve uradi sada kada ima apsolutnu vlast, ja zaista ne znam šta na to reći”, naglasio je Milivojević.

Prvi čovek valjevskih “narodnjaka” je na konferenciji za medije još istakao da mu je film Emira Kusturice “Podzemlje” prva i najjača asocijacija na društvo u kojem živimo.

“Mi zaista živimo taj film, jer živimo u dve paralelne stvarnosti. Jedna je jako problematična, preplavljena je kriminalom, korupcijom, aferama, obeležena stranačkim zapošljavanjima, negativnom selekcijom, medijskim linčom svih neistomišljenika. Druga je virtuelna, koja se preko režimskih medija – Pinka, Happy-ja, Informara i drugih, veoma vešto stvara. Ona je blistava, puna podviga i uspeha, i u toj stvarnosti smo mi zaista šampioni i po mnogo čemu bolji i uspešniji od mnogih u regionu, čak i u Evropi. U zavisnosti od toga ko je više u kojoj od te dve stvarnosti, mi smo upravo po toj osnovi i podeljeni. Ovo je duboko podeljeno društvo i mislim da nikada nismo bili podeljeniji”, rezimirao je Miloš Milivojević.

Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je više projekata, među kojima su "Da Valjevo prodiše", "UdahnimO2", Vazduhograf" i drugi, koji se na portalu Valjevska posla podrobno bave problemom aerozagađenja u Valjevu od 2017. godine.