Štab za vanredne situacije: Epidemiološka situacija u Valjevu nesigurna

Na sednici Štaba za vanredne situacije grada Valjeva je saopšteno da je epidemiološka situacija u Valjevu nesigurna. Povećan je broj pregleda u Kovid ambulanti u Novom naselju i u valjevskoj Bolnici, ali nisu svi pregledani zbog simptoma virusa Korona.

Korona virus

Posle 18 dana bez novoobolelih, u mesecu junu je registrovano 6 novoobolilih koji su bili u kontaktu sa potvrđenim slučajem u slavljeničkom okupljanju u drugom gradu. Broj novoobolelih u mesecu maju je 14, takođe importovani zaposleni u inostranstvu i njihovi kontakti. U ostalim opštinama Okruga nema novoobolelih .

Nesigurnu epidemiološku situaciju u Gradu uslovljavaju između ostalih i povećan broj obolelih u gradovima u okruženju ali i nedosledno sprovođenje predloženih i preporučenih mera koje se odnose na pojedince , preduzetnike i pravna lica

Predlaže se i dalje praćenje epidemiološke situacije, analiziranje i predlaganje mera u skladu sa merama Kriznog štaba i aktuelnom situacijom u Gradu.

 

Štab za vanredne situacije Valjevo

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.