Štab za vanredne situacije grada Valjeva od 18. aprila

Štab za vanredne situacije grada Valjeva u užem sastavu, na danas održanoj sednici, doneo je sledeće zaključke:

1. Posle analize predloženih protiv-epidemioloških mera i načina na koji su one sprovedene, konstatuje se sledeće:

– da je vodosnabdevanje na teritoriji grada, sa centralnih i seoskih vodovoda, redovno sa bezbednom vodom za piće.

– da se čišćenje, pranje i dezinfekcija ulica, naselja, zelenih površina, stambenih ulaza i zajedničkih prostorija, preparatima hlora, odvija po planu.

– da se mere naložene privrednim društvima, pravnim licima i preuzetnicima, kao i drugim javnim ustanovama sprovode u skladu sa preporukama Kriznog štaba Vlade Republike Srbije i Štaba za vanredne situacije grada Valjeva.

2. PREPORUČUJE SE građanima da dosledno sprovode mere kućne samoizolacije i da prilikom boravka van kuće, ukoliko za to postoje posebne zdravstvene potrebe ili dozvola za kretanje u policijskom času, nose zaštitnu opremu (maske i rukavice), drže socijalnu distancu, a sve promene u zdravstvenom stanju, koje stvaraju sumnju na COVID-19 infekciju, prijave epidemiologu i ordinirajućem lekaru.

3. PREPORUČUJE SE pacijentima hemodijalize i hemoterapije da sve sumnje na pojavu COVID-19 infekcije, prijave ordinirajućem lekaru i epidemiologu, pre dolaska na zakazanu terapiju.

Nabavka lične zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava za ove pacijente biće izvršena po zahtevu Opšte bolnice.

4. NALAŽE SE Zavodu za javno zdravlje Valjeva da u redovnim izveštajima o broju zaraženih i obolelih od virusa COVID-19, navodi sledeće podatke:

– broj testiranih,

– broj izlečenih,

– broj umrlih i

– broj lica kojima je naložena kućna izolacija.

 

Izvor: Valjevo.rs

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.