Kao deo podrške projektu dualnog obrazovanja, kompanija Gorenje u svojoj valjevskoj fabrici nastavlja unapređeni program stručne prakse za studente Mašinskog, Elektrotehničkog i Fakulteta organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu.

Uz mentorsku podršku stručnog tima Gorenje fabrike rashladnih uređaja u Valjevu, studenti Mašinskog fakulteta praksu će obavljati u sektoru tehnologije, razvoja i tehničko-proizvodnog odeljenja, dok je za studente Elektrotehničkog fakulteta otvorena mogućnost obavljanja prakse u oblasti održavanja, a za student FON-a u oblasti kontrole kvaliteta i standarda.

Praksa će trajati dva meseca, uz obezbeđene troškove prevoza u lokalu, a rok za prijavljivanje studenata ističe 15. maja ove godine.

Prijavljivanje se obavlja elektronskim putem na portalu StudentskaPraksa.com. Pre prijavljivanja neophodno je napraviti nalog i dodati CV u Zoni za studente.

Praksa u kompaniji Gorenje realizuje se na osnovu Ugovora o saradnji sa Univerzitetom u Beogradu, a deo je i programa prakse koju organizuje Centar za razvoj karijere Univerziteta u Beogradu u saradnji sa Slovenačkim poslovnim klubom, čiji je kompanija Gorenje član.