SVEČANO OTVARANJE TREĆE FABRIKE HISENSE EUROPE U VALJEVU

U sredu, 13. septembra, svečano će biti otvorena treća fabrika Hisense Europe u Valjevu. Svečanosti će prisustvovati visoki zvaničnici Republike Srbije, predstavnici Ambasade Narodne Republike Kine, lokalne samouprave, kompanije Hisense, kao i brojni partneri i saradnici. U okviru programa svečanosti, predviđen je i obilazak nove fabrike Hisense – Gorenje u Valjevu.

002_Gorenje_Hisense_3_Valjevo

Hisense – Gorenje 3 / Foto: Hisense Europe

Gorenje uspešno posluje u Valjevu već 17 godina i obezbeđuje više od 1.750 radnih mesta stanovnicima Valjeva i Kolubarskog okruga. Od 2018. godine deo je multinacionalne korporacije Hisense, jednog od vodećih svetskih proizvođača potrošačke elektronike i kućnih aparata, sa skoro 100.000 zaposlenih širom sveta.

Hisense Europe nastoji da kontinuirano investira u proizvodne pogone i zahvaljujući tome Valjevo sada postaje bogatije za još jednu, treću fabriku za proizvodnju najmodernijih side-by-side rashladnih uređaja, koji će naći svoje mesto u domovima širom Evrope – na svim evropskim tržištima na kojima Hisense posluje.

Radovi na fabrici Valjevo 3 počeli su prošle godine, i tada je iz korporacije Hisense, u čijem sastavu posluje Gorenje, najavljeno da će  u novi – treći pogon Gorenje biti investirano preko 40 miliona evra. Nova fabrika izgrađena je pored postojeće dve, na lokaciji nekadašnje valjevske firme Elektronika, u blizini pruge Beograd-Bar. U njoj će se proizvoditi rashladni “side-by-side” uređaji najnovije generacije, tzv. američki frižideri, namenjeni za izvoz na zahtevna evropska tržišta.

Prema prošlogodišnjim najavama, planirana proizvodnja u fabrici Valjevo 3 trebalo bi da iznosi 750.000 rashladnih aparata godišnje, a najavljeno je da će ukupna proizvodnja u sva tri pogona Hisense – Gorenja do 2025. odine biti 1,7 miliona uređana na godišnjem nivou.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.