Svečano otvorena izložba „Sveti Nikolaj Srpski – Besede u večnost”

Svečano otvaranje izložbe u čast vladike Nikolaja Velimirovića održano je u sredu, 1. decembra 2021. godine u amfiteatru valjevskog odseka Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija.

Akademija-strukovnih-studija-Zapadne-Srbije-Valjevo-2

Eparhijski odbor za veronauku i Društvo za negovanje tradicije i kulture valjevskog kraja, pod pokroviteljstvom Grada Valjeva, kreirali su izložbu posvećenu liku i delu vladike Nikolaja Velimirovića povodom tri značajna jubileja – 140 godina od rođenja, 65 godina od upokojenja i 30 godina od prenosa moštiju Svetog vladike Nikolaja u rodni Lelić.

Akademija-strukovnih-studija-Zapadne-Srbije-Valjevo-3

Izložbu je svečano otvorio sekretar odbora za veronauku Dalibor Čkojić, a prisutnima su se obratili i studenti Zorana Milanović i Anđela Simić, dr Mlađen Vićentić, rukovodilac valjevskog odseka Akademije, i dr Vladimir Krivošejev, profesor Akademije, sa poštovanjem ističući značaj i doprinos vladike Nikolaja, kako u duhovnom tako i u diplomatskom i filantropskom smislu, uz poseban osvrt na vezu vladike Nikolaja sa visokim obrazovanjem i značaj čovekoljublja u savremenom okruženju.

Akademija-strukovnih-studija-Zapadne-Srbije-Valjevo-5

Studenti i profesori Akademije u Valjevu izražavaju zahvalnost za postavku izložbe „Sveti Nikolaj Srpski – Besede u večnost“ u prostorijama svog odseka, ističući da se u savremenoj poslovnoj praksi sve više naglašava potreba za razmatranjem osnovnih vrednosti i poslovne etike u svetlu učenja dr Nikolaja Velimirovića.

Akademija-strukovnih-studija-Zapadne-Srbije-Valjevo-6

Izložba na Akademiji će biti otvorena najmanje mesec dana kako bi akademska zajednica i šira javnost upoznala i spoštovala lik i delo vladike Nikolaja Velimirovića.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.