TEŠANJARENJE U FOKUSU – “Sve u belom”

Udruženje građana TIMS iz Valjeva svojim aktivnostima pokušava da kroz različite kulturno-zabavne programe i sadržaje oživi staru valjevsku čaršiju Tešnar. Prošle godine, uz podršku grada Valjeva, pokrenut je projekat “Tešnjarenje u fokusu”.

Studio M - Sve u belom - Tešnjarenje u fokusu (3)

U nastavku “Tešnjarenja”, sinoć su na keju Kolubare u modno-scenskom performansu “Sve u belom” nastupile balerine Studija M. One su za ovu priliku plesni podijum zamenile modnom pistom i bile u ulozi manekenki. Društvo su same birale, tako da su u belim odevnim kombinacijama  prošetale u pratnji brata, sestre, drugarice, mame, bake… Studio M - Sve u belom - Tešnjarenje u fokusu (1)

Modna revija završena je naravno igrom. Nakon toga, tradicionalnim srpskim običajem uoči Petrovdana, učesnici performansa palili su lile i tako upotpunili ovo lepo veče provedeno pored Kolubare.

Medijski prijatelj je TV dečja emisija “Nestrpljivi snovi”, pa će se u jednoj od narednih emisija emitovati snimci sa modno-scenskog performansa “Sve u belom”.

Studio M - Sve u belom - Tešnjarenje u fokusu (2)

Prošle godine, u okviru projekta “Tešnjaranje u fokusu”, u Galeriji Birčanova 22 u Tešnjaru, otvorena je izložbu fotografija “Tešnjar nekad i sad”, koje je  je Udruženja građana TIMS zajednički organizovalo sa Zavodom za zaštitu kulture  Valjevo i Foto klubom Valjevo, a bila je organizovana je i promocije knjige “Poštenje i poverenje žive u vodenici” autora Dragana Živanovića, vodeničara iz Zlatarića, dobitnika Nagrade Grada Valjevo za 2017. godinu u oblasti “Čuvanje i negovanje tradicije valjevskog kraja”.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.