TEŠKA POBEDA RADNIČKOG

Fudbaleri valjevskog Radničkog su zabeležili četvrtu prvenstvenu pobedu nakon što su danas na Petom puku, u 6. kolu Kolubarsko-mačvanske zone, uz dosta muke slavili protiv Cera iz Petkovice 2-1 (1-1).

BK7

Sve je počelo po planu za domaćina kada su narandžasto-plavi poveli u 22. minutu. Raspoloženi Živanović je uputio precizan udarac, golman Cera Ristić se bacio i odbio loptu na koju je natrčao Janković i silovito je zakucao u mrežu. Dva minuta docnije, hladan tuš za nekih par stotina pristalica domaćeg tima. Dosuđen je slobodan udarac za goste sa nekih tridesetak metara a Jovičić je snažnim udarcem iznenadio veterana Rankovića zatresavši pomalo neočekivano mrežu Radničkog iz velike daljine. Izjednačujući gol Cera je bio šok za ekipu Koste Markovića koja nikako nije mogla da dođe do svoje igre. U završnici prvog dela je gostujući igrač Đurković zaradio drugi žuti karton pa je morao u svlačionicu.

U nastavku se igralo na jedan gol. Cer se orijentisao na klasičan bunker koji je za Radnički danas bio skoro neprobojan. Ni inicijativa narandžasto-plavih, ni duži posed lopte nisu pomagali domaćinu čiji igrači su postajali sve nervozniji kako se utakmica bližila kraju. U 85. minutu je Rašević odlično centrirao sa desne strane, lopta je preletela odbranu Cera i golmana Ristića, Janković je bio sam na drugoj stativi ali na veliko iznenađenje domaćih navijača nije pogodio, lopta je prohujala pored gola. Ipak, dva minuta kasnije, Živanović je u svom stilu promešao nekoliko protivničkih igrača a onda centrirao. Pred golom gostiju je najspretniji bio veteran Bojan Đurić koji je zatresao mrežu Ristića i doneo tri nova boda svom timu i veliko slavlje na Petom puku. Gosti iz Petkovice nisu mogli sportski da podnesu poraz pa je arbitar Bojanić u 90. minutu dodelio crveni karton nervoznom čuvaru mreže Cera, Ristiću.

Radnički je zadržao lidersku poziciju sa 14 bodova a sledećeg vikenda gostuje u Divcima.

Stadion: SRC “Peti puk”, Gledalaca: 150. Sudija: Bojan Bojanić (Loznica). Crveni kartoni: Đurković u 43. minutu i Ristić u 90. minutu za Cer.

RADNIČKI: Ranković, Simeunović, Mišković , Ašković , Matić (od 77. B. Đurić), Prokić, Živanović, Marković (od 54. Vasić), R. Đurić (od 68. Mijailović), Janković, Rašević.

CER: Ristić, Bogićević, Polić, Đonlić, Đurković, Pantelić (od 77. A. Gajić), Jašić (od 73. Stanojević), Brzaković, Jovanović(od 67. S. Gajić), Stanišić, Jovičić.

 

Sreten Pantelić

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.