Tribina Udruženja pacijenata obolelih od melanoma u čast i sećanje na Valjevku Katarinu Čočović

U Centru za kulturu Valjevo će u subotu, 1. juna 2024. godine, u 18 časova, biti održana tribina Udruženja pacijenata obolelih od melanoma, simbolično na datum rođenja nedavo preminule Valjevke Katarine Čočović, koja bi tog dana proslavila 38. rođendan. Predavači na tribini biće članovi Udruženja pacijenata obolelih od melanoma i savetodavni odbor.

Tribina o melanomu - Katarina Čočović

Katarina Valjevska, kako su je prozvali, ujedinila je Valjevo i Srbiju u prikupljanju pomoći za njeno lečenje u inostranstvu. Katarina se borila hrabro i dostojanstveno 8 godina, ali je melanom nažalost bio jači i ona nas je napustila pre 6 meseci.

Katarina Čočović je tokom svoje životne bitke bila aktivna u Udrženju obolelih od melanoma, u okviru koga se bavila edukativnim radom. Javno se borila za zabranu solarijuma, govorila u medijima o štetnosti sunčanja, iskreno i hrabro delila svoje iskustvo vezano za bolest i kroz šta prolazi kao pacijent oboleo od melanoma.

Tribina upriličena u čast i sećanje na Katarinu Čočović nastavlja sa temama koje je i Katarina promovisala, a to su rizična ponašanja vezana za melanom, značaj rane dijagnostike i prevencija.

“Svi znaju njenu priču, znate i sa kolikim žarom je govorila o melanomu i koliko se zalagala za širenje svesti o toj bolesti. Nažalost, Katarina Valjevska, kako ste je vi prozvali, višenije sa nama, ali njena želja da se borba nastavi ostaje. Zatio vas pozivamo sve 1. juna u hol Centra za kulturu Valjevo na tribinu o tome šta je melanom, kako nastaje, kak se leči, ali i najvažnije od svega – šta znači prevencija”, poručili su orgnazatori u najavi tribine o melanomu posvećene Katarini Čočović.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.

Leave a Reply