“TRIJUMF” IZ NIŠA POBEDNIK PRVOG VALjEVSKOG OMNI KUPA

Ekipa “Trijumfa” iz Niša je osvojila prvi Valjevski Omni Kup za mlađe pionire savladavši večeras u finalu “Valjevski” rezultatom 50-33. Zaslužena pobeda vrlo dobre ekipe iz Niša čiji dečaci su bili mnogo bolji u odnosu na domaće i pored velike podrška koju je “Valjevski” imao sa potpuno popunjenih tribina sale u Omni Centru.

.jpg

Treće mesto osvojio je “Cubi Basket” koji je u izuzetno uzbudljivom duelu uspeo da nadoknadi minus od sedam poena i u završnici nadigra solidan sastav “Veleža” iz Nevesinja rezultatom 56-52.

_2_1

Peto mesto je pripalo “Požarevcu” koji je porazio “Šampiona” iz Užica 33-11 dok je sedmi bio valjevski “Feniks” pošto je nadigrao “Pivu Basket” iz Plužina 72-18.

_2Pobednički pehar, “Trofej Luke Stančića”, ekipi “Trijumfa”, predala je Jana Ćuk, unuka pokojne trenerske legende Luke Stančića. Trofej za drugo mesto “Valjevskom” uručio je Aleksandar Njegovan, sportski direktor Omni Centra a pehar najboljem igraču turnira, Vukašinu Miliću iz “Trijumfa” i dres sa potpisom Alekse Kovačevića, Valjevca koji brani boje nemačkog Krajlshajma, predao je Dušan Obućina nekadašnji igrač KK Metalac.

-ЛУКА-СТАНЧИЋ

Izabrana je i najbolja petorka turnira u koju su ušli Mateja Popović (Feniks), Vukašin Marković (Valjevski), Vukašin Milić (Trijumf), Dušan Ignjatov (Cubi Basket) i Sergej Grahovac (Velež).

-ПЕТОРКА

Turnir je u potpunosti uspeo a ono što posebno privlači pažnju je činjenica da ovi prostori nikad ne oskudevaju u talentima, deca vole košarku kojoj se predaju sa velikom strašću a zašto ne dobijaju pravu šansu, pitanje je svih pitanja u srpskoj košarci uz časne izuzetke. Što se tiče valjevske dece, posebno su se istakli Popović, Vitezović i Ilić (Feniks) i Marković (Valjevski) koji, ako se budu razvijali kako treba, mogu da postanu pravi igrači.

Sreten Pantelić

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.