TRIO VALJEVACA U STAROM GRADU

Pored Valisa koji će i ove sezone, nadajmo se opet uspešno, predstavljati Valjevo, ne samo na vaterpolo karti Srbije već i regiona i Evrope, još tri Valjevca će u novom prvenstvu zaigrati u Prvoj Super ligi. U pitanju su Luka Gligorijević (26), Jovan Mitrović (21) i Boris Ičagić (20), koji će zajedno braniti boje Starog grada iz Beograda.

Igačić

Boris Igačić

Radi se o tri momka koji su potekli iz vaterpolo škole VK Valjevo i koji su šansu da zaigraju u seniorima dobili u vreme kad je proslavljeni Igor Milanović sedeo na klupi Valjeva. Ovaj klub, koji je je 2017-18 i 2018-19 nastupao u Super ligi Srbije kao i Regionalnoj ligi, u sezoni 2021-22 je stekao pravo da se ponovo takmiči u srpskoj vaterpolo eliti ali Grad nije mogao da finansira dva superligaša i VK Valjevo je postao razvojni klub VK Valisa.

Luka

Luka Gligorijević

Gligorijević je posle Valjeva nastupao za Crvenu zvezdu da bi se ponovo vratio u Valjevo i kao kapiten predvodio ekipu Steve Nonkovića u borbi za ulazak u Super ligu. Prošle godine je napustio je Valjevo i otišao u Beograd gde sprema pravosudni ispit i nastupa za Stari grad. Mitrović je posle Valjeva, proveo jedno vreme u Radničkom iz Kragujevca, zatim se vratio u Valis pa je ponovo igrao u Valjevu. Upisao je psihologiju i zajedno sa ostala dva drugara takođe igra u VK Stari grad. Na kraju, Ičagić je nakon Valjeva bio u sastavu Valisa ali je odlaskom na studije potpisao za VK Beograd. On je na trećoj godini Fakultet organizacionih nauka, IT smer i trenutno kompletira trio Valjevaca u Starom gradu.

Mitrović

Jovan Mitrović

Inače, Stari grad se nalazi u Grupi A Prve Super lige Srbije i postoji velika mogućnost da se u drugoj fazi prvenstva sretne sa Valisom koji se takmiči u Grupi B.

Sreten Pantelić

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.