Turistička organizacija Valjevo: Najavljen 1. „Gastro fest“

Manifestacija „Gastro fest Valjevo 2016“ ove godine održaće se prvi put u Valjevu, u nedelju, 6. novembra, na platou Centra za kulturu i keju reke Kolubare, najavili su na konferenciji za novinare predstavnici Organizacionog odbora te manifestacije.

Valjevo

Turistička organizacija Valjevo, u saradnji sa Regionalnom privrednom komorom i Opštim udruženjem preduzetnika Valjevo – sekcija ugostitelja, organizuje novu manifestaciju u našem gradu, koja za cilj ima predstavljanje blaga valjevske kuhinje budućim gostima grada, istraživačima neobičnih ukusa, poštovaocima zdrave domaće hrane, specijaliteta nacionalne kuhinje valjevskog kraja spremljenih na tradicionalni način.

„Ideja je da se grad Valjevo, pored brojnih turističkih ponuda, predstavi i u gastronomiji, u zdravom načinu ishrane, da se predstave preduzetnici, proizvođači vina, gljivari, pekari, proizvođači slatkiša, a naročito stari zanati“, rekao je pomoćnik gradonačelnika i predsednik Organizacionog odbora ove manifestacije Saša Simić.

Direktorka Turističke organizacije Valjeva (TOV) Ana Marković rekla da je „Gastro fest Valjevo” zamišljen kao svojevrsno takmičenje u pripremanju jela u više kategorija i to u spremanju kotlića – jela od divljači, riblje čorbe i gulaša, takmičenje pekara u spremanju slavskog kolača, poslastičara – za najlepšu tortu.

Valjevo

„Imaćemo etno izložbu hrane, predstaviće se gljivari, proizvođači vina. Nezaobilazni deo je i prodajna izložba starih zanata, meda i mesnih proizvoda. U TOV je do sada prijavljeno 40 učesnika koji će se nadmetati u spremanju gulaša i 40 učesnika prodajne izložbe. Program počinje 6. novembra u 10 časova. Ceo program biće praćen nastupom folklora, horova, muzičkih sastava. Program će voditi Zoran Stanojević. Deo ponude Valjeva je gastronomija i mi smo ovu manifestaciju zamislili kao predstavljanje specijalitete valjevskog kraja“, rekla je Ana Marković i zahvalila se prijateljima manifestacije – Valjevskoj pivari, Poslovnom fakultetu „Singidunum“, Poljoprivrednoj školi i Centru za kulturu. Grad Valjevo je pokrovitelj manifestacije.

Biljana Vukomanović iz Regionalne privredne komore Valjevo je rekla da su u ovoj isntituciji preopoznali zanačaj održavanja ovakve manifestacije, naročito jer će u nju biti uključeni i učenici kuvarskih smerova srednjih škola iz Valjeva, Osečine i Mionice.

Svi zainteresovani za takmičenje u više kategorija mogu da se prijave na adresu Turističke organizacije Valjevo, u ul.Prote Mateje 1/1, i na telefon 014/221-138, u periodu od 7.30 do 15.30 časova.

Prijavljivanje traje do srede, 2.novembra.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.