U banji Lepenica vaterpolo kamp za decu iz Mionice

Deca iz Mionice moći će da treniraju vodene sportove na bazenima u banji Lepenica. Akademija vodenih sportova “Crvena zvezda” otvara letnji vaterpolo kamp koji će raditi od 22. do 26. jula. Kamp je namenjen deci od 7 do 17 godina, a mogu da se prijave sva deca sa područja opštine Mionica uz saglasnost roditelja i lekarsko uverenje pedijatra.

Opština Mionica

– Mionica je grad spota, grad mladih. U prethodnom periodu uložili smo značajna sredstva i realizovali mnoge projekte koji nam omogućavaju da razvijamo lokalni sport, ali i da organizujemo velika i značajna sportska takmičenja i manifestacije. Važno je da se deca bave sportom. A u letnjim mesecima plivanje je najbolji način da se deca udalje od ekrana, i kroz druženje, nauče sportskoj disciplini, koja će im pomoći da porastu i razviju se u zdrave, jake ljude – rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Opština Mionica

Opština Mionica uložiće ove godine preko 45 miliona dinara iz budžeta u razvoj sporta. Plan finansijskih aktivnosti koji je na osnovu odluke o budžetu usvojilo opštinsko veće na predlog predsednika opštine Bobana Jankovića obuhvata sve aktivnosti sportskog centra, i održavanje devet sportskih manifestacija i podršku za 15 klubova i organizacija. Pored toga, zahvaljujući donaciji Dunav osiguranja od dva miliona dinara, počelo je uređenje košarkaškog terena u centru Mionice. A očekuju se dodatna sredstva na konkursima Vlade Srbije i nadležnih ministarstva veća od 20 miliona dinara.

Opština Mionica

– Mionica je 2018. godine dobila Halu sportova, najmoderniju u Zapadnoj Srbiji. Ovu, najveću i najznačajniju sportsku investiciju u istoriji opštine vrednu 113,7 miliona dinara, sa 73,3 miliona finansirali smo iz vlastitog budžeta, a sa 44 miliona nas je podržalo Ministarstvo sporta. O značaju investicije ne samo za Mionicu, nego za ovaj deo Srbije, svedoči i činjenica da je Halu sportova otvorio predsednik Aleksandar Vučić – rekao je Janković.

Akademija vodenih sportova pokrenuta je sa idejom da deca upoznaju sport na pravi način, od najboljih sportista, trenera, animatora, vaterpolista sa izgrađenom karijerom. A ta znanja i trenerski alati će ostati i domaćim trenerima koji mogu da nastave da ih primenjuju. Grehota je ne iskoristiti potencijal koji imaju mionički bazeni. Istakao je Nikola Rađen.

Zainteresovani se mogu prijaviti na broj: 014/3422-280, a formulare mogu preuzeti na sajtu Sportskog centra Mionica (www.scmionica.rs).

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.