U DERBIJU KOLUBARA BOLJA OD SRBIJANKE

Odbojkašice lazarevačke Kolubare su u derbiju 17. kola Druge lige “Centar” savladale Srbijanku u Valjevu 3-1 (25-22, 25-19, 15-25, 25-23) udaljivši ekipu Mila Rakića od eventualne borbe za prvo mesto. Valjevke sada imaju bilans od 14 pobeda i 3 poraza, Kolubara 15-2 dok lider na tabeli, Lazarevac ima stoprocentni učinak.

СРБ-КОЛ8

Srbijanka je prikazala igru sa puno padova i uspona, uspela je da se vrati posle dva izgubljena seta i da smanji na 1-2 ali je u četvrtom setu prokockala vođstvo od 17-11 i 18-12 dozvolivši Kolubari da napravi preokret i da zasluženo odnese bodove sa “Studenta”. Predvođene iskusnom Mirjanom Bergendorf i bivšom igračicom Valjeva, Martom Ristivojević, Lazarevčanke su takođe igrale promenljivo ali su manje grešile osvajajući poene u pravo vreme. Valjevke su zahvaljujući dobrom servisu Mitrovićeve nadoknadile manjak od 5-7 u prvom setu stigavši do vođstva 9-7 uz dobre poteze Bojićeve. Gošće uzvraćaju za 9-11 i dobrom distribucijom napada polako stiču inicijativu i vode 12-16, odnosno 13-18. Veoma dobra Popadićeva je sa dva vezana poena smanjila prednost Kolubare na 15-18 da bi čvrstim blokom Valjevke uspele da priđu na 18-19. Saradnja Ristivojevićeve i Racićeve u napadu donela je gošćama 18-22 ali blok Mašićeve i Bojićeve zaustavlja nalet Kolubare za 20-22. Ipak, u završnici gošće ne ispuštaju prednost i uspevaju da osvoje prvi set iskoristivši greške Srbijanke.

СРБ-КОЛ1

Srbijanka je i u drugom setu igrala promenljivo, gošće su povele 1-4 i 5-7 ali domaće koriste dobar servis Stankovićeve za 9-9 i 10-10. Zahvljujući dobrom prijemu i odličnoj realizaciji Bergendorfove i Maksimovićeve, Kolubara se odlepila na 12-16 i 13-19 ali Valjevke smanjuju na 17-20 posle preciznih servisa Bojićeve. Kad su domaće smanjile na 19-22 pojavila se nada u eventualni preokret ali Srbijanka nije uspela da se vrati i gošće osvajaju i drugi set.

СРБ-КОЛ5

Izabranice Mila Rakića su tek u trećem setu zaigrale sigurno. Nakon serije izjednačenja, blok domaće ekipe počinje da daje rezultate za prednost Valjevki od 14-11 i 18-11. U ovom periodu su se istakle libero Radosavaljevićeva i visoka Popadićeva, napad Kolubare nije bio tako efikasan kao ranije a kad je semafor pokazao 20-12 za domaće bilo je jasno da se ide u četvrti set.

СРБ-КОЛ3

Na krilima dobrih poteza Valjevke vode 5-1 na početku četvrtog seta. U organizaciji napada Srbijanke nije bilo puno grešaka kao u prva dva seta i domaći tim sigurnom igrom stiče lepu prednost od 17-11 i 18-12. I, tada dolazi do neobjašnjivog pada u igri Srbijanke jer Maksimovićeva nalazi rupe u odbrani domaćeg tima, Racićeva je čvrsta u bloku i Kolubara počinje da se budi za 19-15 da bi vrlo brzo na semaforu stajalo 19-18. Precizna dijagonala Mitrovićeve i uspešan blok Živanovićeve i Mašićeve, za trenutak, donosi Srbijanki 21-18 i nadu da će se odigrati taj brejk. Uprkos svemu, domaći tim nikako da stabilizuje prijem, Kolubara po prvi put prelazi u vođstvo 21-22 i koristi greške Valjevki uspevši da, na kraju, napravi preokret i da zasluženo odnese sva tri boda iz Valjeva.

U sledećem kolu Srbijanku čeka još jena teška utakmica jer igra protiv prvoplasiranog Lazarevca u gostima.

Sreten Pantelić

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.