U Valjevu još 4 lica zaražena, 7 hospitalizovano, 135 u kućnoj izolaciji

Prema podacima o aktuelnoj epidemiološkoj situaciju u Valjevu na dan 8. jula, u 22 sata, još 4 naših sugrađana je oboleleo od COVID-19, 7 je hospitalizovano, a 135 se nalazi u kućnoj izolaciji. Ukupan broj zaraženih u Valjevu od početka epidemije je 343, izlečene su 182 osoba, a 19 lica je umrlo.

U COVID ambulanti valjevskog Doma zdravlja obavljeno je 180 pregleda pacijenata sa respiratornim infekcijama. U Prijemno-urgentnom centru valjevske bolnice izvršeno 57 pregleda i 7 pacijenata je upućeno na lečenje na COVID i PRECOVID odeljenja. U Zavodu za javno zdravlje Valjevo je od 1. do 8. jula istraženo 557 kontakata laboratorijski potvrđenih novoobolelih lica.

Broj uzetih briseva 8. jula je 63. U periodu od 1. do 8. jula 608, po zdravstvenim ustanovama: Dom zdravlja 457, ZZJZ 99 i Opštoj bolnici 52. Očekuju se rezultati uzetih briseva od prethodnih dana.

U kućnoj izolaciji nalazi se trenutno 10 zdravstvenih radnika, 6 iz Opšte bolnice i 4 iz Doma zdravlja. Od početka epidemije 48 obolelih medicinskih  i nemedicinskih  radnika  završilo hospitalizaciju i kućnu izolaciju nakon lečenja.

Što se tiče ostalih optina Kolubarskog okruga, prema podacima na dan 8. jula, još 3 osobe su zaražene, po 1 meštanin iz Mionice, Uba i Ljiga.

Zbog preteće epidemiološke situacije izazvane naglim povećanjem broja novoobolelih od korona virusa, u Valjevu je 7. jula uvedena vanredna situacija.

Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je projekata “Da Valjevo prodiše”, “Da Valjevo prodiše - Faza dva”, “Valjevo ima rešenje za aerozagađenje” i "UdahnimO2", koji se na portalu valjevskaposla.info bave problemom aerozagađenja u Valjevu unazad 4 godine.