Najnovije vesti

U Valjevu juče 24 slučaja korona virusa!

U Valjevu su juče registrovana 24 nova slučaja korona virusa, što je nagli skok broja zaraženih u odnosu na prethodne dane.  Od 1. do 14. oktobara, broj novoobolelih je bio ukupno 12, što je duplo manje u odnosu koliko je zabeleženo samo u jučerašnjem danu.

Valjevo je u oktobru bilo 6 dana bez novozaraženih, a sa jučerašnjim skokom beleži se do sada ukupno 36 obolelih u oktobru mesecu. Prema stanju na dan 14. oktobar i podacima Zavoda za javno zdravlje, u Valjevu su 2 osobe hospitalizovane, u kućnoj izolaciji nalazi se 38 lica. Broj umrlih od početka epidemije u našem gradu je 32, a broj izlečenih 1155.

“Nagli skok broja laboratorijski potvrđenih novoobolelih, porast broja pregleda sumnjivih, verovatnih i/ili  laboratorijski potvrđenih novoobolelih osoba u COVID ambulantama Doma zdravlja i Prijemno-urgentnog centra valjevske Bolnice u odnosu na predhodni dan, porast broja  obolelih u kućnoj izolaciji i lica iz kontakta u kućnoj samoizolaciji (60) ukazuju na naglo pogoršanje epidemiološke situacije te je neophodno da pojedinci, preduzetnici, pravna lica i drugi poslovni subjekti dosledno sprovode sve naložene, predložene mere na otvorenom i u zatvorenom prostoru”, navodi se između ostalog u poslednjem izveštaju Štaba za vanredne situacije objavljenom na sajtu Grada.

Jučerašnji izveštaj Zavoda za javno zdravlje pokazuje da su i u Lajkovcu zabeležena 2 nova slučaja zaraze koronavirusom i da je dvoje Lajkovčana u kućnoj izolaciji. U ostalim optinama Kolubarskog okruga na jučerašnji datum nisu registrovani novoobolelih, niti je bilo hospitalizovanih niti onihkoji su u kućnoj izolaciji.

Ukupan broj zaraženih osoba u Kolubarskom okruugu od početka epidemije je 1712, izlećenih 1614, a umrlih 56.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.