U Vrujcima izgrađen terapijski centar za multiplu sklerozu

Predsednik opštine Mionica Boban Janković je prošlog petka sa predstavnicima Udruženja obolelih od multiple skleroze obišao zgradu novog Terapijskog centra za obolele od ove bolesti u Banji Vrujci. Janković je u razgovoru sa gostima istakao da očekuje da će Terapijski centar do kraja jula i zvanično početi sa radom. Takođe se zahvalio svima koji su doprineli realizaciji ovog projekta i izrazio zadovoljstvo što će u Banji Vrujci uskoro biti dostupna adekvatna terapija kao bitan faktor u unapređenju kvaliteta života obolelih od multiple skleroze.


Izgradnju Terapijskog centra je finansirala Kancelarija za saradnju u oblasti odbrane pri Ambasadi SAD (USEUCOM). Objekat bruto površine 600 kvadratnih metara imaće 10 smeštajnih jedinica sa ukupno 20 ležaja i zatvorenim bazenom, dok će se terapije za obolele od ovog teškog hroničnog oboljenja centralnog nervnog sistema pružati u postojećoj zdravstvenoj stanici u Banji Vrujci.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.