Unapređenje usluga socijalne zaštite u Mionici

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Darija Kisić Tepavčević razgovarala je danas u Mionici sa predsednikom opštine Bobanom Jankovićem i direktorom Centra za socijalni rad za Ljig, Lajkovac i Mionicu Draganom Radovanovićem o unapređenju usluga socijalne zaštite.

Kisić Tepavčević je ukazala na važnost ovog sastanka, imajući u vidu da predstavnici lokalnih samouprava imaju najbolju sliku o tome šta je građanima najpotrebnije, a naročito najugroženijim kategorijama.

Ona je istakla da je jedan od prioriteta Vlade Srbije i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja socijalna zaštita i socijalna sigurnost građana.

Prema njenim rečima, Ministarstvo je na ime namenskih transfera za razvoj usluga socijalne zaštite za opštinu Mionica u ovoj godini izdvojilo više od 1,4 miliona dinara, namenjenih najugroženijim građanima i onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Ministarka je ukazala na to da je na području ove opštine od 2017. godine razvijena usluga pomoć u kući, dodavši da se ona zbog velikog interesovanja svake godine obnavljala i da u ovom momentu ima 38 korisnika.

Kisić Tepavčević, koja je i članica Kriznog štaba za suzbijanje COVID- 19, posetila je i vakcinalni punkt u Domu zdravlja Mionica, gde je sa vršiocem dužnosti direktora Aleksandrom Mišićem razgovarala o sprovođenju procesa vakcinacije u toj opštini.

Ona je rekla da se vakcinacija u toj opštini odvija nesmetanim tokom, pri čemu je svaki četvrti punoletni građanin Mionice dobio makar jednu dozu vakcine, a svaki peti je kompletno vakcinisan.

Ministarka je ocenila da taj obuhvat treba da bude veći zbog čega je uputila apel svim građanima te opštine ali i čitave zemlje koji se do sada nisu vakcinisali, da to učine.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.