UNICEF nabavio 50 respiratora za Srbiju!

Predstavnica UNICEF-a u Srbiji Vesna Savić-Đukić izjavila je danas da je UNICEF, zahvaljujući i svojim biznis partnerima, uspeo da nabavi 50 respiratora za Srbiju.

Coronavirus

To je učinjeno u trenutku kada je, kako kaže, respiratore teško naći bilo gde u svetu. Ona je najavila da će u sadejstvu sa Vladom i ministarstvom zdravlja koordinisati dalje aktivnosti u odnosu na potrebe.

“Zahvaljujući pristupu centralnom magacinu u Kopenhagenu, koji je najveći humanitarni magacin na svetu, uspeli smo da nabavimo značajnu zaštitnu opremu i preko potrebne respiratore koje je veoma teško naći bilo gde u svetu. I pored dugoročnih ugovora sa dobavljačima širom sveta, veoma je teško doći do opreme, tržište je takvo da se cene menjaju, vrlo su male količine, prekinut je transport”, navela je Savić-Đukić za N1.

Ona je zahvalila na partnerstvu Nordeusu, Vojvođanskoj banci, Rajfajzen banci, ambasadoru UNICEF-a i bivšoj teniserki Ani Ivanović.

Rekla je da očekuje podršku i drugih kompanija koje bi se priključile borbi za nabavku zaštitne opreme, odela potrebnih zdravstvenim radnicima.

“Važno je da postoji priprema za različite vrste scenarija, trenutno radimo na tome da se pod kontrolom drži rast broja zaraženih građana. Ukoliko se desi da je veliki broj ljudi zaražen da se pruži adekvatna oprema za pružanje najbolje moguće zaštite”, navela je predstavnica UNICEF-a.

Ukazala je na činjenicu da UNICEF kao agencija UN ima dugu tradiciju rada u vanrednim situacijama, te da godišnje pokrije više od 300 vanrednih situacija u svetu.

Mediji su juče preneli da je srpska teniserka Ana Ivanović donirala 35 respiratora Srbiji, tako što je pružila finansijsku pomoć, ali se i založila preko svojih kontakata za nabavku potrebnih aparata.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.