Upravo završen Krizni štab: NEMA OTVARANJA KAFIĆA

Krizni štab za borbu protiv korona virusa završio je zasedanje jutros u 9 časova, a članovi ovog štaba analizirali su epidemiološku situaciju, da bi zatim doneli odluku o daljim merama. Na sednici je odlučeno da sve dosadašnje mere ostaju na snazi i da nema otvaranja tržnih centara i kafića.

Valjevo u doba korone

Krizni štab je usvojio zahtev Ministarstva prosvete da se omogući učenicima da u manjim grupama, uz striktno poštovanje epidemioloških mera, mogu da dođu u školu i budu ocenjeni. U skladu sa odlukama Kriznog štaba, Ministarstvo će definisati jasno uputstvo i proslediti ga školskim upravama.

Gojković je saopštio da su “mere takve kakve su u ovom trenutku” i da postojeće mere doprinose tome da nemamo veliko povećanje broja zaraženih.

“Do sledeće sednice Kriznog štaba uopšte nećemo razgovarati o popuštanju mera”, rekao je Gojković.

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je danas da je, prema poslednjim podacima, najveći procenat novihslučajeva infekcije korona virusom među populacijom od 30 do 55 godina, ali da je najveći procenat smrtnosti kod osoba starijih od 65 godina.

Tiodorović je pre početka sednice Kriznog štaba za suzbijanje korona virusa, rekao da je epidemiološka situacija “teška”, kao i da su bolnice bezmalo popunjene.

“Ambulante su radile skoro do kraja dana i noći, imamo povećanje broja pregleda, nemamo nijedan podatak koji kaže da možemo da ublažimo mere”, rekao je Tiodorović. On je rekao da je i među decom značajan broj pozitivnih na korona virus, zbog čega će najverovatnije ostati organizovanje nastave onlajn za starije osnovce i srednjoškolce.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.