Uskoro nove mere podrške mioničkim porodicama

Predsednik Opštine Mionica Boban Janković najavio je nove mere podrške porodicama u okviru meseca roditeljstva koji se u Mionici organizuje po prvi put. Projekat „Podsticajno roditeljstvo“, opština Mionica realizuje u saradnji sa Ministarstvom za brigu o porodici, Stalnom konferencijom gradova i opština i UNICEF-om, a biće organizovana brojna takmičenja, tribine, sportske igre, konkursi, predavanja i druge aktivnosti.

FB_IMG_1686573273744

– Porodica je stub društva i mi smo uvek tu da pružimo podršku. Ove godine, kroz projekat „Podsticajno roditeljstvo“ odlučili smo da po prvi put organizujemo mesec roditeljstva u našoj opštini i da to bude praksa i narednih godina. Veoma je važno da podržimo roditelje u najlepšem životnom pozivu. Novčana pomoć za svaku rođenu bebu, auto sedišta, kolica za bebe, besplatni udžbenici, besplatan prevoz, besplatna pripremna nastava, besplatni časovi u Centru za obrazovanje i razvoj samo su od neke od mera koje smo uveli i na koje smo ponosni. Mionica je jedna velika porodica koju moramo da gradimo, a uskoro nas očekuje još mnogo lepih vesti u vezi mera podrške roditeljstvu – rekao je Boban Janković, predsednik Opštine Mionica.

FB_IMG_1686573222295

Kroz projekat „Podsticajno roditeljstvo“ održaće se niz aktivnosti u kojima će učestvovati roditelji i deca, a za subotu, 17. juna sa početkom u 18 časova, na platou u parku, predviđena je porodična razigraonica, dok će u petak, 16. juna u Kulturnom centru biti organizovano besplatno predavanje „Bukvar roditeljstva“, izvorno vaspitanje po Milici Novković. U okviru meseca roditeljstva objavljen je i konkurs za najlepšu porodičnu fotografiju ili crtež za učenike nižih razreda, a decu i roditelje očekuje još mnogobrojnih školskih aktivnosti.

– Važno nam je da naša deca imaju najbolje moguće uslove za odrastanje u našem mestu. Zato smo i rekonsturisali škole, izgradili modernu sportsku halu, obnovili terene, osnovali Centar za obrzovanje i razvoj– dodao je Janković.

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.