Uspešan nastup Turističke organizacije Valjevo na 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

Juče je završen 45. Međunarodni sajam turizma, a među 400 izlagača iz preko 27 zemalja svojom ponudom predstavila se i Turistička organizacija Valjevo (TOV). Naša Turistička organizacija tradicionalno nastupa na ovoj najznačajnijoj turističkoj manifestaciji u zemlji i regionu Jugoistočne Evrope, koja je ne samo jedan od poslovnih stubova celokupne srpske turističke privrede, već i najposećeniji sajam turizma regiona i šire. Ovogodišnji beogradski Sajam turizma svečano je otvorio predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, koji je prvog dana Sajma posetio i štand Turističe organizacije Valjevo.
TOV - 45. Sajam turizma (16)

Foto: TOV

Direktorka Ana Marković prezadovoljna je nastupom Turističke organizacije Valjevo na ovogodišnjem Sajmu turizma, odjecima promocije i predstavljanja turističke i kulturne ponude našeg grada i okoline, kao i izuzetnom posetom štandu TOV-a.
“Štand Turističke organizacije Valjevo bio je u neposrednom okruženju Turističke organizacije Beograda i Novog Sada, ukupne površine od 41 kvadratni metar. Ove godine predstavili smo turističku i kulturnu ponudu Valjeva i okoline, posetioce i goste smo upoznali sa znamenitostima grada, manifestacijama, etno turizmom, planinarenjem i pešačenjem valjevskim planinama, zatim prezentovali smo gastro ponudu, ponudu destilerija i vinarija, turističko planinsko mesto Divčibare. Pored Turističke organizacije predstavili su se Hotel Royal, Hotel Heba, Centar Dečijih letovališta, Destilerije Gold N i Destilerija Čedina rakija. Poseban akcenat promocije bio je na odmor i promociju Divčibara”.
TOV - 45. Sajam turizma (13)

Foto: TOV

Osim predsednika Srbije Aleksandra Vučića, štand Turističke organizacije Valjevo tokom trajanja Sajma posetili su, između  ostalog, i ministar turizma i omladine Husein Memić, direktorka Turističke oranizacije Srbije Marija Labović, predstavnici Turističke organizacije grada Višegrada sa kojima su dogovorene dalje zajedničke aktivnosti i unapređenje zajedničke saradnje. Štand TOV-a posetili su predstavnici gradskog rukvovodstva, brojni glumci, poznati blogeri, influenseri, televizijski voditelji i drugi posetioci.
Alaksandar Vučić - Poseta štandu TOV na Sajmu turizma (2)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na štandu TOV / Foto: TOV

“Prilikom posete predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića štandu Turističke organizacije Valjevo predstavili smo kulturne znamenitosti kroz brošuru o spomenicima valjevskog kraja, koja mu je posebno privukla pažnju, zatim valjevsku gredu, prospekt sa celokupnom ponudom grada Valjeva, naravno domaće rakije Gold N, čvarci i festival Duvan čvaraka, knjiga o pilotu Milenku Pavloviću. Od Turističke organizacije Valjevo na poklon je dobio tzv. Kutiju valjevskog kraja sa rakijom, duvan čvarcima, šoljom i majicom sa natpisom Volim Valjevo”, kazala je Ana Marković.
Ministar Husein Memić na štandu TOV - 45. Sajam turizma

Ministar Husein Memić na štandu TOV / Foto: TOV

Međunarodni sajam turizma u Beogradu, kao najposećeniji sajam turizma regiona i šire, kroz veliki broj (poslovnih) gostiju i B2B aktivnosti, predstavlja značajno tržište od nekoliko desetina miliona potencijalnih turista. Na ovogodišnjem Sajmu predstavljen je i projekat Expo 2027.
TOV - 45. Sajam turizma (12)

Predstavnici Grada Valjeva na štandu TOV / Foto: TOV

“Generalno gledano, beogradski Sajam turizma bio je ove godine posećeniji u pogledu posetilaca koji su najviše bili zainteresovani za prvomajske praznike, “siti brejk” destinacije (city break – gradski odmor), letnje ponude, ponude gradova, manifestacije, ponude zemalja regiona. Moj generalni utisak je da su se izlagači više potrudili da privuku pažnju turistima tako što su štandovi i vizuelno i programski bili bogatiji. A, lični utisak je da je bio mnogo više posećeniji Sajam od strane posetilaca u odnosu na predhodne godine”, istakla je Ana Marković, direktorka Turističke organizacije Valjevo.
TOV - 45. Sajam turizma (17)

Foto: TOV

Kako je slogan ovogodišnjeg Sajma turizma bio “Avantura počinje ovde”, Turistička organizacija Valjevo preporučuje svim posetiocima da osete duh Valjeva kroz istoriju i svoju “valjevsku avanturu” počnu od muzeja, Tešnjara, starih zanata, preko manastira, vidikovaca, valjevskih planina, reka, trgova…
M.P.M.
Facebook komentari

About Marija Petrović - Marković

Iako po struci diplomirani novinar, novinarstvom se bavi iz ljubavi honorarno, na „hajdučki i uskočki" način iz sfere kulture, gde joj je radna matica. Kao student novinarstva krajem 1999. godine počela da radi u informativnoj redakciji rwgionalne Vujić televizije Valjevo (VTV), čiji je deo novinarskog tima bila 4 godine. Potom bila novinar-urednik u informativnoj redakciji Regionalne Televizije Valjevo (TVA) skoro 2 godine. Tokom 2004. i 2005. godine živela u Londonu i u tom periodu imala novinarsko mentorstvo na Channel 4 News od strane poznate britanske novinarke Darshne Soni. Po povratku iz Londona kratko vreme bila u informativnoj redakciji TV B92. U okviru projekta TV Training bila stipendista Pakta za stabilnost Jugoistočne Evrope, a potom i stipendista Fondacije Konrad Adenauer. Njeni tekstovi objavljivani su u nedeljniku „Napred“, „Reviji Kolubara“ i „Tešnjarskom glasonoši“. Od osnivanja portala valjevskapola.info 2016. godine radi kao novinar-urednik ove medijske kuće. Autor je više projekata, među kojima su "Da Valjevo prodiše", "UdahnimO2", Vazduhograf" i drugi, koji se na portalu Valjevska posla podrobno bave problemom aerozagađenja u Valjevu od 2017. godine. Dobitnica je Nagrade grada Valjeva za oblast Informisanje i društveno angažovanje u 2019. godini.