Uspesi lajkovačkih osnovaca na likovnim konkursima i festivalima

Kraj godine izuzetno je uspešan za lajkovačke mlade likovnjake, učenike OŠ „Mile Dubljević“. U decembru su pobrali uspehe na nekoliko likovnih konkursa, što je postala tradicija, zahvaljujući angažovanju nastavnika Miloja Mitrovića koji ih priprema za različita takmičenja i festivale.

Zlatna-kaciga-sa-direktorkom-skole_resizeNa 29. međunarodnom festivalu humora i satire “Zlatna kaciga” u Kruševcu izabrani su radovi učenica šestog razreda Nevene Milivojević i Dunje Milošević, kao i Marka Živanovića iz petog razreda. Učenici su dobili zahvalnice i učestvovali u master klas radionici karikature i stripa profesora Dragana Vukelića, nakon čega je organizovana izložba crteža nastalih na radionici. Priznanja organizatora dobili su i profesor likovne kulture Miloje Mitrović i OŠ “Mile Dubljević”.

Zdravlje-zuba_resizeVrlo zapaženo učešće imali su i na 34. izložbi autorskog stripa učenika osnovnih škola Republike Srbije, na osnovu konkursa koji organizuju Ministarstvo prosvete, Centar za likovno vaspitanje dece i omladine Vojvodine i Strip vesti. Među stotinama prispelih radova za ovu izložbu u novosadskom Dečjem kulturnom centru odabrano je sedam iz lajkovačke škole “Mile Dubljević”. Autori od petog do osmog razreda su: Luka Ranković, Ognjen Joksimović, Iva Radovančević, Marko Živanović, Andrea Brdarić, Mateja Radojičić i Andrea Vujičić.

Tema-dojenje-nagrade_resizeI na kraju, lajkovački učenici pobrali su gotovo sve nagrade na regionalnom likovnom konkursu Zavoda za javno zdravlje Valjevo u konkurenciji osnovaca viših razreda, kao i prethodnih godina. Konkurs je raspisan na teme: Pravilna ishrana, Zdravlje zuba i usta i Dojenje kao optimalna ishrana za novorođenče. Za sve teme đaci Miloja Mitrovića osvojili su prva tri mesta i dodatne specijalne nagrade.

Novi-Sad-izlozba-stripa_resizePobednik konkursa posvećenog pravilnoj ishrani je učenica šestog razreda Đurđija Pažinović, prvo mesto na temu Zdravlje zuba i usta imala je učenica sedmog razreda Milica Marković, a najbolji rad na temu dojenja sedmak Danilo Pažinović.

ISHRANA-radovi_resizeNajbolji radovi izabrani na nivou okruga biće prosleđeni Institutu za javno zdravlje Srbije, koji će izabrati najuspešniji dečji rad na nivou Republike. Ta slika ili crtež naći će se na zdravstveno-promotivnom materijalu koji će biti izložen u zdravstvenim ustanovama širom Srbije. Već nekoliko godina bio je to rad Milojevih pulena iz škole „Mile Dubljević“.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.