Uvedena vanredna odbrana od poplava na Kolubari, Jadru, Ljigu i Ribnici!

Prema novim informacijama, u Valjevu je na reci Kolubari uvedena vanredna odbrana od poplava. Kako Valjevska posla saznaju, vanredna odbrana od poplava uvedena je i na Jadaru u Osečini, reci Ljig u Ljigu i Ribnici u Mionici. Đorđe Malešević, šumarski inženjer za zaštitu od erozija i bujica iz PD “Erozija” Valjevo rekao je da su nadeležne službe na terenu i da je situacija pod kontrolom.

Kolubara - poplave 2023 (2)

Reka Kolubara u Valjevu, 16. juna 2023. oko 11 časova

“Za 12 sati palo je 56,6 litara kiše po metru  kvadratnom. Na terenu su službe “Erozije”, koja po republičkom operativnom planu sprovodi odbranu od poplava, kao i ljudi iz JVP “Srebijavode”. Situacja je pod kontrolom. U Valjevu su svi radovi u prethodnom periodu dali doprinos da naš grad, i pored najveće količine padavinau Srbiji, bude siguran i beznedan od poplava”, kazao je za Valjevska posla Đorđe Malešević.

Reka Jadar - Osečina - poplave 2023

Nabujala reka Jadar u Osečini

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.