Uzelac iz Železničara u sastavu odbojkašica Srbije za Ligu nacija

Seniorska odbojkaška reprezentacija Srbije doputovala je u turski grad Antalija na prvi turnir Lige nacija. U sastavu je prvi put i Aleksandra Uzelac, zvanično član lajkovačkog Železničara, iako će od jeseni karijeru nastaviti u brazilskom Fluminezeu. To je veliko priznanje i za Železničar, u kojem je najperspektivnija srpska odbojkašica provela tri godine i stekla punu afirmaciju. Pritom je na pripremama, na širem spisku reprezentativki, i libero Lajkovčanki Stefana Pakić.

ALEKSANDRA UZELAC - iz arhive

Foto: Odbojkaški savez Srbije

Sa po 19 godina, Uzelac i Hena Kurtagić iz obrenovačkog TENT-a najmlađe su članice reprezentacije na prvom turniru Lige nacija, a uz nešto stariju Taru Taubner jedine su iz domaćeg prvenstva koje je selektor Đovani Gvideti uvrstio u sastav. Velika je čast i obaveza zaigrati u timu aktuelnih svetskih šampionki i bronzanih sa prošlogodišnje Lige nacija.

Srbija sastav za Tursku

Foto: Odbojkaški savez Srbije

U sastavu Srbije za prvi turnir Lige nacija su: Drča, Mirković, Bjelica, Taubner, Pušić, Jegdić, Popović, Aleksić, Kurtagić, Buša, Lozo, Milenković, Lazović i Uzelac. Sa ekipom je u Antaliju otputovala i Jovana Cvetković, primač, s obzirom na lakšu povredu Sare Lozo.

Srbija će u Antaliji od 30. maja do 4. juna igrati protiv SAD, Turske, Poljske i Kanade, na turniru još nastupaju Italija, Tajland i Koreja. . Prvi meč je protiv SAD u sredu od 16 časova. Naša reprezentacija će do 2. jula odigrati još dva turnira: u Braziliji i Suvonu. Finalni turnir, na koji će se plasirati osam reprezentacija, održava se od 12. do 16. jula u američkom gradu Arlingtonu (Teksas).

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.