VALIS NEOČEKIVANO IZGUBIO OD NBG VUKOVA I ZAKOMPLIKOVAO SVOJ PLASMAN MEĐU PRVE TRI EKIPE U GRUPI “B”

Vaterpolisti Valis Vege su u 4. kolu Prve Super lige Srbije neočekivano izgubili u Beogradu od NBG Vukova 11-13 (3-2, 3-4, 3-4, 2-3) i na taj način došli u situaciju da moraju da savladaju Crvenu zvezdu idućeg vikenda u Valjevu ukoliko žele da budu među prve tri ekipe.

VALIS 23-24

Svašta se dešavalo u bazenu “Vlaho Orlić” a prema rečima ljudi iz Valisa, ulogu protagonista su ponovo preuzeli arbitri koji su skandaloznim deljenjem pravde najviše oštetili goste. Ekipa Miloša Sakovića je tokom većeg dela utakmice imala minimalnu prednost, Vukovi su napravili preokret u poslednjih osam minuta i zahvaljujući pomoći sudija Piljića i Srećkovića došli do vođstva od dva gola koje su sačuvali do kraja. Ruku na srce ni Valis nije bio na visini prethodnih igara ali je kriterijum suđenja bio daleko ispod normalnog što je iznerviralo klupu Valjevaca pa su Saković i njegov pomoćnik dobili po crveni karton.

Domaćin je u završnici igrao bez centra pošto su mu oba “sidraša” bili van igre ali su odgovornost preuzeli spoljni igrači. Valjevci se nisu prilagodili, sudije su vrlo lako dosuđivale peterce za Vukove a u jednom momentu si dozvolile da igrači NBG Vukova otmu loptu iz ruku golmana Valisa posle odbranjenom udarca sa pet metara i da je pošalju u mrežu.

Valis u sredu igra utakmicu za Kup protiv Taša u Beogradu a sledećeg vikenda u SRC “Petnica” stiže Crvena zvezda koju Valjevci moraju da pobede ukoliko žele da budu među prve tri ekipe u Grupi “B”i obezbede plasman za borbu od 1. do 7. mesta u Super ligi Srbije.

Bazen „Vlaho Bata Orlić“. Sudije: Piljić i Srećković. Isključenja: NBG Vukovi 14, Valis Vega 11. Peterci: NBG Vukovi 3.

NBG VUKOVI:Glušac, Janošević, Vitorović, Mušikić 1, Šofranac 3, Varkulja, Tonković 2, Dragović 1, Đorđević, Urošević 2, Andrin 4, Gavrilović, Suša, Munćan. Trener: Vasilovski.

VALIS VEGA: Vlahović, Mitrović, Petrovvski 1, Obradović, Rogač 2, Stanić, Radanović 3, Kasum 1, Krstić, Kovačević 1, Nikolov 1, Brkić 1, Tomić, Baucalo 1. Trener Saković.

Sreten Pantelić

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.