VALIS UKROTIO VUKOVE I ZABELEŽIO DRUGU POBEDU U ZRENJANINU

Valis Vega je upisao drugu pobedu na prvom kvalifikacionom turniru Regionalne A1 lige u Zrenjaninu pošto je savladao Vukove sa Novog Beograda 11-7 (3-2, 3-2, 3-1, 2-2). “Vidre” su se na najbolji način revanširale protivniku za poraz u prvom delu Super lige otvorivši put ka prvom mestu u Grupi “B” drugog po rangu regionalnog vaterpolo takmičenja.

PETROVSKI

Aleksa Petrovski u napadu na jednoj od ranijih utakmica Valisa u Valjevu

Znalo se da će Valjevci biti izuzetno motivisani pred utakmicu sa NBG Vukovima i oni su to od samog starta jasno pokazali. Odličnom igrom u odbrani Valis Vega je zatvorio sve puteve ka golu Matije Vlahovića. U napadu su izabranici Miloša Sakovića bili snalažljivi u situaciji sa igračem više pa je već posle jednog minuta na semaforu stajalo 2-0 za Valjevce posle golova Radanovića i Brkića. Iako je Varkulja smanjio na 2-1, Valis je igrao sigurno, bez puno grešaka držeći jak nivo u odbrani bez srljanja u napadu što je omogućilo Petrovskom da povisi na 3-1 sa igračem više u bazenu.

Usledio je period dobre igre Vukova koji su preko Uroševića smanjili na 3-2 a potom, u drugoj deonici, dva puta uspeli da izjednače, pogocima Đorđevića za 3-3, odnosno Luke Šofranca za 4-4. Valis nije dozvolio preokret odgovorivši boljim plivanjem i brzim kontranapadima koje su Novobeograđani morali da zaustave prekršajima u pet metara. Rogač i Kovačević su bili precizni izvođači kaznenog udarca omogućivši svom timu dva gola prednosti na poluvremenu.

Početak treće deonice je u potpunosti pripao Valisu, Radanović je posle nešto više od minuta igre pogodio za 7-4. Vlahović zaustavlja nekoliko udaraca Novobeograđana a zatim brani peterac Uroševiću da bi Baucalo bio precizan sa igračem više za 8-4 kada se videlo da je Valis na putu ostvarenja druge pobede na turniru u Zrenjaninu. Završnica ovog perioda igre donela je pogodak Uroševića za 8-5 ali se Dimitrije Obradović na 5 sekundi pre kraja treće četvrtine odlično snašao i zatresao mrežu Milana Glušca za 9-5.

Valis Vega je pametnom igrom u poslednjem kvartalu bez problema priveo utakmicu kraju. Krstić je povisio na 10-5, Luka Šofranac je pogodio za 10-6 ali je bilo jasno da je utakmica bila rešena. Kovačević je postigao svoj drugi gol za 11-6 da bi Vukovi u završnici iz jedne kontre uspeli samo da ublaže poraz preko Gaka.

Na kraju, odlična partija Valisa i važna pobeda pred mečeve sa Proleterom i Vojvodinom.

Gradski bazen u Zrenjaninu. Sudije Igor Virijević i Bogdan Beljin. Prekršaji Valis Vega 9, Vukovi 12. Peterci Valis Vega 2(2), Vukovo 1(0).

VALIS VEGA: Vlahović, P.Mitrović, Petrovski 1, Obradović 2, Rogač 1, Baucalo 1, Radanović 2, Kasum, Krstić 1, Kovačević 2, Nikolov, Brkić 1, Tomić, Poznanović. Trener Miloš Saković.

NBG VUKOVI: Glušac, Janošević, Vitorović, Mušikić, L.Šofranac 2, Varkulja 1, Tonković, Dragović, Đorđević 1, Urošević 2, Andrin, Gak 1, Šuša. Trener Aleksandar Radosavljević.

Sreten Pantelić

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.