VALIS VEGA NAPUNIO MREŽU NAISA I OSVOJIO NOVE BODOVE

U utakmici 2. kola Prve Super lige, Grupa “B”, Valis Vega je u sredu uveče u SRC “Petnica” do vrha napunio mrežu Naisa iz Niša ostvarivši ubedljiv trijumf 26-5 (9-1, 3-2, 6-2, 8-0). Valjevci su bili superiorniji rival u svakom pogledu, lako su savladali neuobičajeno slabe Nišlije i osvojili tri planirana boda.
VALIS-NAIS9
Sve je bilo rešeno već u prvoj četvrtini kada je posle tri minuta igre na semaforu stajalo 4-1 za ekipu Miloša Sakovića. Kasum (2), Brkić i Nikolov bili su efikasni dok je jedini pogodak za goste postigao bivši “valisovac” Pošmuga. Domaći vaterpolisti su bolje plivali, odlično zatvarali prilaze pred golom Tomića i brzim kontrama su lako dolazili u gol priliku. Do kraja ovog dela igre su se odličnom Kasumu u napadu pridružili levoruki Rogač zatim Krstić i Mitrović za više nego ubedljivih 9-1 posle prvih osam minuta igre.
VALIS-NAIS10
U drugom kvartalu je Valis bio za nijansu slabiji. Napadi su završavani suviše brzo i neprecizno a na drugoj strani gosti uspevaju da dva puta savladaju Tomića pa je Saković odlučio da ga zameni Vlahovićem.
VALIS-NAIS7
U nastavku su “vidre” ponovo podigli intenzitet igre, posebno u napadu. Vlahović je potpuno zaključao svoj gol odbranivši dva peterca i razlika je počela da raste. Petar Kasum je bio najefikasniji a u listu strelaca su se upisali Rogač, Brkić i kapiten Kovačević.
VALIS-NAIS12
U poslednjoj četvrtini su Nišlije potpuno pali, Valis je većinu golova postigao iz brzih kontranapada a rezultat bi bio još ubedljiviji da iskusni Lazić nije u nekoliko navrata odbranio čiste “zicere”.
VALIS-NAIS1
U sledećem kolu Valis igra protiv Radničkog u Kragujevcu.
Bazen SRC “Petnica” u Valjevu, Sudije: Jovančević (Vrnjačka Banja) i Ilić (Šabac). Delegat: Marjanović.
VALIS VEGA: Vlahović, Mitrović 1, Borovićanin, Baucalo 2, Rogač 4, Stanić 2, Radanović, Kasum 7, Krstić 2, Kovačević 2, Nikolov 3, Brkić 3, Tomić, Stepanović. Trener: Saković.
NAIS: I. Lazić, Dekić, Pošmuga 3, Pejić, Pavlović, Saigo, Vukićević 2, Tasić, Ilić, D. Lazić, Mitrović, Zarkov, Milenković: Trener: Luković.
Sreten Pantelić
Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.