“Valisovci” kao domaćini u pohodu ka novoj medalji

U naredna 2 dana, VK Valis biće domaćin Finalnog trunira Prvenstva Srbije za dečake rođene 2002. godine i mlađe. Na turniru koji se danas i sutra održava u SRC “Petnica”, učestvuje 6 najboljih srpskih ekipa. Pored domaćeg Valisa, na ovom finalnom takmičenju učestvuju i KVK Radnički, BVK Crvena Zvezda, VK Banjica, VK NBG Vukovi i VK Singidunum. Iz uprave VK Valis očekuju medalju. Zbog epidemije koronavirusa i mera zaštite koje su još na snazi, utakmice se igraju bez prisustva publike, a Vaterpolo savez Srbije, koji je na osnovu uslova i rezulatata delegirao valjevski Valis da bude organizator ovog turnira, obezbedio je prenose utakmica užio preko You Tube kanala Waterbpolo Live i putem Facebook stranice Waterpololive Belgrade.

“Valisovci” 2002. godište

“Kao i u svakom godištu, mi očekujemo medalju. Ako je i ne bude, to sigurno neće biti naš neuspeh, jer ovo je najjači turnir, sa najboljim ekipama i svemu onom što vredi u svetu vaterpola. Vaterpolo savez Srbije nas je delegirao da budemo domaćini ovog turnira ne samo zbog uslova koje imamo za njegovo održavanje, već i zbog ostvarenih rezukltata, jer su se naše 3 od 4 takmičarske kategorije plasirale među 8 najboljih u Srbiji. To nam govori da se naš rad i uspeh ceni i poštuje. Ostvareni rezultati i uspesi nam itekako daju za prvo da slobodno kažemo da smo sigurno jedan od najboljih sportskih klubova u gradu i u regionu”, kaže Saša Simić, član uprave kluba i posebno ističe koliko su dečaci 2002. godište, koji nastupaju na turniru naredna dva dana, zapravo važni za klub, jer će upravo oni nastaviti dalje sa treninzima i igrati za Valisom prvi tim.

On napominje da Valisu na megdan na predstojećem turniru izlaze klubovi u koje se puno ulaže, za koje igraju dečaci iz drugih gradova, a da Valis, kao i u svim drugim kategorijama, nastup isključivo sa valjevskom decom.

“Mi smo taj pravac izabrali, njega se držimo i od njega ne odustajemo. A, svi uspesi ostvareni upravo sa našom decom su dokaz da radimo pravu stvar, da radimo kvalitetno, da nas po tome prepoznaju i da smo na dobrom putu”, naglašava Simić.

Saša Simić, član uprave VK Valis / Foto: Privatna arhiva

Pored osnovnog, takmičarskog apsekta turnira, Simić skreće pažnju i na druge benefite koje ćemo kao grad ostvariti tim što je Valis izabran za domaćina finalnog trunira Prvestva Srbije za dečake rođene 2002. godine i mlađe.

“Organizovanje ovakvog erndog turnira začajno podiže i sredstva koja će se slitu u gradaski budžet, jer mi ćemo za 2 dana, koliko traje turnir, imati oko 300 noćenja koja će dodatno biti prihodovana. Grad nam inače pomaže u svemu, izlazi nam se susret u organizaciji ovakvih i sličnih takmičenja i u letnjim i u zimskim uslovima, koristimo bazene SRC “Petnica” i ne plaćamo termine, na čemu se beskrajno zahvalni. Grad je ove godine prepoznao rad našeg kluba, te su sredstva koja su nam odobrena iz budžeta za ovu godinu bila značajno veća u odnosu na prethodnu, ali sa rezultatima koje ostvarujemo, posebno u ovoj godinim, ta sredstva su opet nedovoljna”, kaže Saša Simić.

NOVI USPESI ZA NASTAVAK NIZA

Potpuna i posebna satisfakcija za klub su dečaci 2006. godište, koji su se sa nedavnog prvenstva države u Novom Sadu, prešle sedmice vratili kao trećeplasirani. To je bilo prvo takmičenje koje se održava za njihovu kategoriju i ujedno prva medalja na prvenstvu države za Valisove dečake uzrasta 14 godina, koje je do uspeha vodio trener Nikola Goloskoković.

“Valisovci” 2006.godište, osvajači bronze na prevenstvu države u Novom Sadu

“VK Valis je već osvajao medalje u 2002, 2003, 2004, 2005. godištu,  i uspeh 2006. godišta je ustvari samo jedan niz koji se nastavlja i još jedna veća obaveza za nas da tim dečacima obezbedimo uslove za njihovo pravilno razvijanje i treniranje. Mi smo u prošloj godini imali 19 dečaka koji su bili na spisku za reprezentaciju, a čak smo imali četvoricu učesnika Evropskog prvensta i 4 devojčice koje su takođe bile na kampu reprezentacije Srbije”, ističe Simić.

Valisova četvorka na pripremama kadetske reprezentacije Srbije u Beogradu (jun-jul 2020.)

On kaže da su za ovaj uspeh dečaka 2006. godište zaslužni njihov treneru Nikola Goloskoković, šef Stručnog štaba Stevan Nonković, potom Kost Ljubičić, koji radi sa našim mlađim selekcijama i Peđa Branković, doktor fizičkog vaspitanja, koji se bavi najmlađima, koji vrši obuku plivanja i zadužen je za školicu vaterpola.

“U ime kluba posebno moramo da se zahvalim prvo roditeljima, kao i svim dobrim ljudima, prijateljima i sponzorima kluba, svima onima koji prepoznaju kvalitet našeg rada i truda, naravno i Gradu i upavi SRC Petnica dugjemo zahvalnost. Takođe, moram da pomenem i upravu kluba, koja je toj deci 2006. godište omugućila da učestvuje na brojnim takmičenjimai, između ostalog i na turnirima u Mađarskoj i Slovenijii, koji su im omogućili da se razvijaju i onda postižu ovakve rezultate”, kaže Simić.

Saša Simić sa trenerom vaterpolo reprezentacije Srbije Dejanom Savićem / Foto: Privatna arhiva

Nakon prošlogodišnjeg osvajanja šampionske titule u I B ligi, prvi tim VK Valis sezonu u višem rangu takmičenja I A ligi počinje 10. oktobra. U skladu sa dosadašnjom uspešnom, za prvi tim Valisa nastupaće 13 valjevskih igrača. Prosečna starost Valisovog prvog tima je 16.5 godina što, kako na kraju ističe Saša Simič, celu našu valjvsku vaterpolo priču podiće na viši nivo.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.