VALJEVKA NIKA RATKOVIĆ NASTUPALA ZA REPREZENTACIJU SRBIJE NA EVROPSKOM PRVENSTVU U AJNDHOVENU

Čast valjevskog vaterpola na Evropskom prvenstvu za dame, koje se trenutno održava u holandskom gradu Ajndhovenu, brani petnaestogodišnja Nika Ratković. Ona je najmlađi član ženske vaterpolo reprezentacije Srbije i sigurno jedna od najmlađih učesnica na celom prvenstvu. Srbija je osvojila 10. mesto, a selektor Dragana Ivković može da bude više nego zadovoljna sa onim što je prikazala mlada Valjevka koja je igrala u svih 6 utakmica, provodeći prosečno više od desetak minuta u bazenu tokom kojih je tri puta bila strelac.

NIKA RATKOVIC

Nika Ratković sa kapicom VK Valjevo u akciji protiv Rasine na Kupu Srbije za 2008. godište. u januaru 2020. godine u SRC “Petnica”

Talentovana Nika potiče iz sportske porodice jer se zajedno sa bratom i dve sestre okušala u više sportova od malih nogu a najviše uspeha je imala u biciklizmu u kome je bila pionirski prvak države. Put ju je potom odveo u vaterpolo kad je krajem 2019. godine počela da ga ozbiljnije trenira u Valjevu. Kasnije je igrala u Valisu i Bečeju da bi se skrasila u beogradskoj Paliluli odakle je i dobila poziv za reprezentaciju Srbije.

NIKA RATKOVIC1

Ratkovićeva (bela kapica desno) prati akciju svoje saigračice na utakmici Srbije i Izraela na EP-u u Ajndhovenu

Inače, reprezentacija Srbije je igrala u Grupi C prvenstva u Ajndhovenu gde je pobedila Tursku 13-6, Rumuniju 15-4 i Češku takođe 15-4. U osmini finala, ekipa Dragane Ivković je igrala protiv Hrvatske i izgubila 8-11 mada je pred kraj treće deonice vodila 7-4. U mečevima za plasman od 9.-12. mesta , Srpkinje su savladale Nemačku sa 12-11 da bi danas doživele poraz od Izraela 12-13 okončavši tako prvenstvo na 10. mestu.

Sreten Pantelić

Facebook komentari

About Valjevo Vesti

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.