Bosis dobitnik Virtus nagrade za filantropiju

Regionalni lider u proizvodnji štampane i kaširane kartonske ambalaže i blister kartona kompanija Bosis iz Valjeva, dobitnik je ovogodišnje Virtus nagrade za filantropiju koju dodeljuje Trag Fondacija.

Bosis

Bosis je u kategoriji za malo i srednje preduzeće nagrađen kao jedina domaća kompanija, koja je u predhodnoj godini učestvovala u različitim filantropskim projektima, kroz donacije u novcu i robi, volontiranju, transferu znanja i tom prilikom nesebično podržala mlade naučnike, bolnicu u Valjevu, istraživačku stanicu Petnica, očuvanje tradicije i kulture u okviru lokalne zajednice, i pružila veliki doprinos uspehu prvog Nacionalnog dana davanja.

Bosis

Nagrade za filantropiju „VIRTUS“ Trag fondacija dodelila je po 12. put, kompanijama, malim i srednjim preduzećima i pojedincima, koji su tokom prošle godine na dugoročan i najefikasniji način podržali neprofitne akcije ili organizacije od opšteg dobra i interesa, a nagradu kompaniji Bosis dodelio je ambasador SAD u Srbiji gospodin Kajl Skat.

Marija Pantelić, menadžer ljudskih resursa i održivosti Bosisa primila je nagradu i tom prilikom izjavila da je srećna što Bosisovo dobro nije ostalo skriveno, da je kompanija privilegovana što je u prilici da pomaže drugima i dodala da im je čast i zadovoljstvo da tako i u budućnosti nastave.

Bosis

Pored Bosisa, u Jugoslovenskoj kinoteci Virtus nagrade su dodeljene i kompanijama Banca Intesa Beograd, Filip Moris Operations Niš, CRH Srbija, a u kategoriji pojedinaca nagrada je pripala Stefanu Nikoliću, Mariju Milakoviću, Filipu Filipoviću, Milomiru Glavčiću iz Kanade i posthumno Ljubinki Vivčar.

Kroz Virtus nagradu, ustanovljenu 2007. godine, Trag fondacija promoviše filantropiju u našoj zemlji i podstiče veći broj kompanija i pojedinaca da se uključe u programe i inicijative za opšte dobro. Dobitnike nagrada izabrao je nezavisni žiri čiji su članovi istaknuti pojedinci i stručnjaci iz državne uprave, poslovnog sektora, univerziteta i medija. Virtus nagrada za 2018. godinu realizovana je uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), Evropske unije i Balkanskog fonda za demokratiju. Pored Virtus nagrade, Bosis je ovog meseca dobitnik i godišnje nagrade Grada Valjeva u oblasti privrede, finalista u izboru za Nacionalnu nagradu za društveno odgovorno poslovanje “Đorđe Vajfert” a očekuju se i rezultati finalnog izbora za nagradu “Prijatelj porodice”.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.