Deseti Sajam preduzetništva održan u Valjevu

Na desetom Sajmu preduzetništva, koji je danas održan u Valjevu, predstavljeno je oko 200 preduzetničkih inicijativa. Sajam su organizovali Srpska asocijacija menadžera (SAM), agencija DNA Communications i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) u okviru projekta „Šansa za novi početak“.

Sajam preduzetništva, koji je organizovan uz podršku Grada i u partnerstvu sa Regionalnom privrednom komorom Valjevo, imao je oko 400 posetilaca. Oni su imali prilike da čuju više o preduzetništvu i preduzetničkim idejama, koje je moguće pokrenuti kako za par stotina evra, tako i za nekoliko hiljada evra. Predstavljene preduzetničke inicijative osmišljene su na osnovu višemesečnog istraživanja i u skladu sa specifičnostima i potrebama svakog regiona u Srbiji. One su razvrstane po visini investicije, kao i po delatnostima na: proizvodnju, usluge, trgovinu i poljoprivredu.

Valjevo

Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović izrazio je zadovoljstvo što se deseti,  jubilarni Sajam preduzetništva održava baš u Valjevu. „Preduzetništvo je u našem gradu imalo svoje uspone i padove. Pad je bio za vreme jednog sistema koji nije priznavao i forsirao preduzetništvo. Krajem osamdesetih Valjevo je imalo značajno mesto na mapi preduzetnika Srbije. Nakon svih uspona i padova, u poslednje vreme preduzetništvo u Valjevu ima trend rasta i ima apsolutnu podršku lokalne samouprave. U eri interneta i komunikacija, posebno mesto u preduzetništvu zauzimaju mladi i očekujem da će Valjevo ubuduće zauzeti značajno mesto u preduzetništvu na mapi Srbije“, rekao je gradonačelnik prilikom otvaranja Sajma.

Valjevo

Na sajmu je učestvovalo oko deset lokalnih organizacija, koje su predstavile svoje programe podrške za pokretanje malog biznisa, dok su prateći program sajma činila edukativna predavanja. Više informacija o izazovima preduzetništva posetioci su mogli da dobiju i od uspešnih preduzetnika koji su pokrenuli sopstveni mali biznis.

Pored predstavnika SAM, DNA i USAID i gradonačelnika Gvozdenovića, o značaju održavanja Sajma na otvaranju su govorili i  Petar Nikolić, potpredsednik RPK Valjevo, kao i Mihailo Milutinović, direktor filijale NSZ u Valjevu.

Zahvaljujući lokalnim partnerima, koji se zalažu za razvoj i promociju preduzetništva, svim posetiocima sajma su predstavljene i organizacije i instituacije kojima se mogu obratiti za dalje informacije i savete.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.