Valjevo domaćin “Olimpijske staze”

Valjevo će u subotu, 15. oktobra, biti domaćin “DDOR Olimpijske staze”. Ova sportska manifestacija koju organizuju Olimpijski savez Srbije, u saradnji sa kompanijom DDOR, uz podršku Grada Valjeva i Sportskog saveza Valjeva, održaće se na Platou Centra za kulturu sa početkom u 12 sati. Zainteresovani učesnici mogu se prijaviti tog dana od 11.30 časova.

Miskovic-Vladimir-i-Simic-Radomir

Detaljnije o samom sportskom događaju pod nazivom “DDOR Olimpijske staze – Valjevo 2022”, na konferenciji za medije govorili su sekretar Sportskog saveza Valjeva Radomir Simić i član Gradskog veća Vladimir Mišković.

“Ova sportska manifestacija osmišljena je kao pešačka trka, koja podrazumeva rešavanje određenih zadataka na unapred postavljenim punktovima u gradu. Takmičari mogu nastupiti individualno, u paru, ili u ekipama od po 5 učesnika. Prijavljuje se na licu mesta, gde se dobijaju liste zadataka, a za najbolje su obezbeđene i nagrade. Sama manifestacija promoviše olimpizam, olimpijske igre i sport. Prihvatili smo organizaciju jer je događaj prilično drugačiji od drugih koji su se organizovali u našem gradu. Obavestili smo škole i sportske klubove, a na ovaj način obaveštavamo i građane svih generacija koji žele da učestvuju. Svi zainteresovani mogu se prijaviti pola sata pred početak trke”, kazao je Radomir Simić iz Sportskog saveza Valjeva najavljujući “Olimpijsku stazu” u Valjevu.

Radomir-Simic

Radomir Simić

Vladimir Mišković, član Gradskog veća zadužen za sport kaozao je da se Grad Valjevo zaista trudi da oda veliko priznanje Olimpijskom komitetu Srbije, koji je na našim prostorima i počeo, a sve zahvaljujući generalu Svetomiru Đukiću.

“Mi smo, kao Grad, promenili ime “Partizanu” u Dom sporta “General Svetomir Đukić”, koji je značajna ličnost srpskog i svetskog sporta. Bio osnivač Olimpijskog komiteta Srbije i doživotni predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta. Olimpizam kao fenomen koji prate milijarde ljudi treba da dobije svoje zasluženo mesto, pa pozivam sve da učestvuju na ovoj manifestaciji u Valjevu”, istakao je Mišković.

Vladimir-MiskovicMišković je pojasnio da će tokom pešačke trke biti dozvoljena upotreba mobilnih telefona, kako bi se dobili odgovori na pitanja koja su neophodna za završetak trke.

“Olimpijski savez Srbije želi da stimuliše ljude kako bi se informisali o olimpizmu, temamao o kojima se ne zna puno, a koje se pojavljuju u svakodnevnom životu. Puno je interesantnih tema, poput razlike između Olimpijskih igara i Olimpijade, jer to nije isto. Prve Olimpijske igre na kojima su učestvovali naši takmičari bile su u Stokholm 1912. godine. Na prvim modernim Olimpijskim igrama, pored grčkog kralja učestvovao je i naš kralj. Pre toga je posetio manastir Hilandar i otkupio njihove dugove, tako da je manastir Hilandar ponovo postao srpski. Olimpijske igre su uvek povezane sa politikom, pa će biti i pitanja iz te oblasti, poput Igara iz 1936. u Berlinu”, kazao je Vladimir Mišković.

Grad Valjevo je ove godine jedan od pet gradova u Srbiji u kejem se održava sportska manifestacija “DDOR Olimpijske staze”.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.