Lokalni front: Gradska vlast obmanjuje javnost

Lokalni front Va poziva gradonačelnika Valjeva i njegovog zamenika, koji je ujedno i predsednik radne grupe za Petnicu, da se oglase i iznesu plan kako će Grad nadoknaditi štetu koja je napravljena prilikom vađenja cevi iz korita reke Banje i da kažu kada će biti realizovano sve što su obećali.

U obraćanju medijima, aktivista Lokalnog fronta Đorđe Petković rekao je da su predstavnici lokalne vlasti u nekoliko navrata obmanjivali javnost u vezi radova u Petnici, kao i da Grad unosi u svoje izveštaje činjenice koje ne stoje. On je pokazao dokument o mišljenju nadzornog organa u vezi viška i manjka radova za radove na uređenju prostora ispred Petničke pećine od 08. septembra 2017. godine, prema kojem je do manjka radova došlo zbog NN lica. Prema njegovim rečima to NN lice ima svoje ime i prezime, a ukoliko se misli na lice koje je postavilo cevi i izgradilo prelaz do kuće, ta osoba se sama prijavila Policijskoj upravi Valjevo i dala izjavu 04. maja 2017. godine. U toj izjavi datoj Policiji, koju je Petković dosatavio na uvid medijima, navedeno je da će to lice prelaz koji je preko reke uradio da bi došao do svoje kuće i imanja ukloniti sam ukoliko gradske vlasti zaista imaju nameru da urade most.

“Svedoci smo da je gradska vlast uklonila cevi koje je čovek pošteno zaradio i platio, a što se vidi na osnovu izjava datih Policijskoj upravi u Valjevu. Prilikom uklanjanja cevi oštećeni su stubovi starog mosta, barem je tako tvrdio načelnik odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Zoran Trifunović na sednici Skupštine grada održanoj 28. novembra 2017. Grad bi i po ovom osnovu morao znati ko je oštetio stubove mosta, ako se NN lice pominje u ovom kontekstu tj. to je onaj koji je vadio cevi iz korita reke Banje. Na svojoj konferenciji za medije ispred Petničke pećine, predstavnici grada konstatovali su da se lice koje je postavilo cevi samo prijavilo. Poznato je ko je i po čijem nalogu vadio cevi iz korita reke, a mi imamo izveštaj od 8. septembra, dakle 4 meseca kasnije gde se opet pominje NN lice. Tada su rekli da postoji i prijava da su cevi ukradene i na taj način stekao se utisak da je čovek ukrao cevi i postavio u korito reke Banje. Istina je da je upravo Ljubiša Grujičić iliti NN lice, kako tvrdi grad, podneo prijavu protiv onih koji su povadili cevi iz korita reke Banje i odneli ih sa sobom. O svemu ovome postoji službena zabeleška”, kazao je Petković pokazujući tu zabelešku Policijske uprave, napominjući da Lokalni front nikako ne odobrava nelegalnu gradnju koja je počinjena, kao i da aktivisti ovog udruženja imaju još manje razumevanja za ono što je gradska vlast uradila nakon toga.

Kao meštanin Petnice i član skupštine Mesne zajednice Petnica, aktivista Lokalnog fronta Željko Trifunović zahteva da gradski oci ispune svoje obećanje vezano za izradu i realizaciju projekta kanalizacione mreže u Petnici.

“Znam da im je lepo da se hvale Petnicom kao turističkom destinacijom, ali moraju uraditi nešto konkretno, da Petnica zaista to i postane. To nešto je upravo izgradnja kanalizacione mreže, izgradnja srednjenaponske i niskonaponske mreže da bi svako domaćinstvo imalo električnu energiju garantovanog kvaliteta, puteve i mnoge druge stvari koje će obezbediti da turisti dođu, borave i opet se vrate u Petnicu. Zatim neka ispine obećanje i očiste Petničko jezero. Nadamo se da nećemo imati situaciju kao sto smo imali prošle godine da je planirano čišćenje Berkove brane na reci Gradac, a da iz raloga neodgovornosti gradskih čelnika ista ne bude očišćena. Jedna od posledica ove neodgovornosti je svakako i nemogućnost plivanja za časni krst na Bogojavljene ove godine”, poručio je Trifunović.

On je ovom prilikom pozvao građane Valjeva da razmisle da li su svoj glas dali sadašnjoj vlasti da bi Valjevo postalo predgrađe Uba, ili da bi se uslovi za život u Valjevu poboljšali.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.