Mladi pijanista Andrija Tanasković među prvonagrađenima u Salcburgu

Na samom početku 2018. godine usledilo je još jedno veliko priznanje za kvalitet rada valjevske muzičke škole. Na nedavno završenom internet takmičenju mladih svetskih muzičara “International Music Competition, Grande Prize Virtuoso, Salcburg 2017”, u konkurenciji više od nekoliko stotina muzičkih talenata iz 30 zemalja sveta, Andrija Tanasković, učenik 4. razreda klavira MŠ “Živorad Grbić”, u klasi prof. Slavice Rajevac, uspeo je da se plasira među prvonagrađene i predstavi svoj grad i svoju školu koncertiranjem u čuvenoj Bečkoj sali Mocarteum fondacije u Salcburgu.


Iako vrlo mlad, talentovani dvanaestogodišnjak Andrija Tanasković, jedan od najtalentovanijih učenika valjevske muzičke škole. Do sada je na takmičenjima osvajao samo najviša priznanja, njegova harizma na nastupima je nešto što daje specifičan šarm koncertima u školi i on je svakako jedan od najsvetlijih primera rada klavirskog odseka škole. Svoju osobenost, ali i virtuozitet mladog pijaniste, prezentovao je u jednom od najrespektabilnijih muzičkih centara sveta i svojim nastupom još jednom dokazao dragocen kvalitet muzičkog obrazovanja koji krasi valjevsku muzičku školu.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.