Otvorena izložba „Eho, rubovi 3“

Међународна ликовна изложба “ЕХО, РУБОВИ 3” отворена је у петак у Галерији Центра за културу Ваљева. Изложени су радови аутора који су учествовали на истоименој ликовној колонији која је одржана од 16. до 18. септембра 2016. на Дивчибарама.

Valjevo

Бројни посетиоци изложбе имали су прилику да виде радове: Драгане Грујичић, Данијеле Богојевић, Радомира Илића, Јасмине Миме Васиљевић, Мартине Андрејевић, Дејана Богојевића, Драгане Купрешанин, Јованке Божић, Тање Лугоње, Данијеле Падејски и Наталије Пулејкове Радеске из Македоније. Такође, могли су да виде и избор са претходне две колоније, међу којима су и радови два уметника са Тајланда: Калисха Јариyапаибоон и Танин Тантракул.

У програм отварања учествовао је гудачки квартет Музичке школе “Живорад Грбић” и ваљевски песници: Момчило Трифуновић, Снежана Чкојић и Благоје Ранковић. Изложбу је отворио Милош Смиљанић, дирецтор Центра за културу.

Valjevo

Организатор ликовне колоније је часопис за књижевност, уметност и културу “Акт”, генерални покровитељ је хотел ХЕБА Дивчибаре, суфинансирана је од Града Ваљева кроз конкурс за пројекте у култури. Пријатељи колоније су Центар за културу Ваљево и Туристичка организација Ваљево.

Valjevo

Изложба „ЕХО, РУБОВИ 3“ биће отворена до 5. новембра у Галерији Центра за културу Ваљева.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.