Proglašeni najbolji sportisti i sportski kolektivi u Lajkovcu

Sinoć je Sportski savez Lajkovca u Hali sportova organizovao proglašenje najboljih sportista i sportskih kolektiva u 2016. godini. Najbolja sportistkinja je Dragana Tomić, kapiten i najbolji igrač ženskog košarkaškog kluba „Železničar“, dok je najbolji sportista kapiten FK „Železničar“ Nemanja Radivojević. Godišnjim priznanjem za najbolji klub nagrađen je Košarkaški klub „Železničar“.  U kategoriji najbolji kolektiv priznanje su dobili Planinarsko-smučarsko društvo Ćira i Moto klub TNT.

Valjevo
Dragana Tomić svojim iskustvom igranja koledž košarke u SAD predvodi mlade košarkašice Železničara u drugoligaškom takmičenju, doprinoseći popularnosti ovog sporta među mladima. Nemanja Radivojević je u „Železničaru“ od sedme godine, iako još uvek mlad kapiten je srpskoligaša i najvećeg fudbalskog kluba u Lajkovcu. KK „Železničar“ sa velikim entuzijazmom neguje mušku i žensku košarku, radeći intenzivno i sa mlađim selekcijama. PSD „Ćira“ je iz godine u godinu sve aktivniji, organizujući brojne akcije, uključujući i puno dece u pešačenje i planinarenje. Moto klub TNT je postao prepoznatljiv po organizaciji humanitarnih akcija (svake godine dodeljuju paketiće deci u vrtiću) i organizaciji letnjeg bajkerskog kampa na Kolubari čime promovišu svoj kraj.

Valjevo
Govoreći o budžetskim podsticajima razvoju sporta, predsednik Opštine Andrija Živković je rekao:
-Opština Lajkovac je poslednjih godina postala prepoznatljiva po ulaganju u sportsku infrastrukturu i razvoj sporta. Krajem prošle godine započeta je izgradnja bazena, očekujemo uskoro potpuni završetak teniskih terena u blizini Hale sportova, gradi se novi fudbalski teren u Pepeljevcu, planirali smo za 2017. izgradnju terena sa veštačkom travom i atletskom stazom. Ove godine izdvojili smo 20 miliona dinara za rad sportskih klubova. Ulaganje u sport, kao i svako ulaganje u mlade, jeste ulaganje u budućnost. Ponosni smo na izgradnju sportske infrastukture i razvoj sporta u našoj opštini, rado ćemo nastaviti da na tome i ubuduće radimo – zaključio je Živković.

Valjevo
Predsednik Sportskog saveza Bojan Bogdanović izjavio je da se Opština Lajkovac veoma odgovorno ponaša prema svojim građanima obezbeđujući im odlične uslove za bavljenje sportom, što je doprinelo povećanom interesovanju mladih za sport i boljim rezultatima u pojedinim sportovima. Sportski savez je tradicionalnom dodelom godišnjih nagrada za sport i prigodnim koktelom obeležio pet godina postojanja.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.