Stigla i Žandarmerija iz Beograda zbog duple proslave dočeka srpske Nove godine

U Valjevo su večeras stigli i pripadnici beogradske Žandarmerije, koji svojim valjevskim kolegama treba da pomognu da najavljena “dupla” proslava dočeka srpske Nove godine na Gradskom trgu prođe bez incidenata.

Na trgu u centru grada u isto vreme i na istom mestu najavljeno je održavanje dva veselja. Doček uz trubače i kuvanu rakiju organizuju večeras valjevski radikali, dok Grad Valjevo svojim sugrađanima poklanja koncert Šabana Šaulića. Kako nezvanično saznaje portal valjevskaposla.info, iz Beograda su danas stigla  3 džipa “defendera” sa članovima  Žandarmerije, koji će zajedno sa lokalnim policijskim službenicima i oko 50 pripadnika interventne jedinice policije obezbeđivati ovaj dupli događaj.

Oko 20 časova, dva sata pred početak koncerta na Gradskom trgu situacija je bila mirna. Sve je spremno za nastup poznatog pevača narodne muzike, a pripadnika valjevskih radikala, koji su najavili organizovanje svoje proslave nije bilo. Trrbalo bi, kako se na trgu moglo čuti, da oni u 23 časa dođu na Trg sa trubačima, a da li će Šaban Šaulić zbog njih prekunuti sa svojim pevanjem, malo je verovatno.

Prirpeme pred koncert Šabana Šaulića (foto: valjevskaposla.info)

Gradski odbor Srpske radikalne stranke saopštio je ranije da je pre Grada Valjeva prijavio u Policijskoj upravi doček srpske Nove godine na Gradskom trgu uz trubače i kuvanu rakiju i da ne odustaju od svoje proslave, iako Grad na istom mestu te večeri organizuje koncert Šabana Šaulića, koji treba da počne u 22 sata.

Nedaleko od Gradskog trga oko 20 časova (foto: valjevskaposla.info)

Zanimljiva je činjenica da u Valjevu nije bilo organizovanog dočeka kalendarske Nove godine, jer je Gradska uprava odlučila da doček 31. decembra održi na Divčibarama uz koncert benda “Osvajači”, a evo za doček srpske Nove godine pred Valjevcima  su u centru grada, u isto vreme i na istom mestu, organizovana čak dva dočeka.

 

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.