U Valjevu uskoro Sigurna kuća

U cilju urgentnog rešavanja pitanja ponovnog uspostavljanja socijalne usluge „Prihvatilište za žrtve nasilja u porodici-Sigurna kuća“, pomoćnik gradonačelnika grada Valjeva Miroslav Pimić, direktorka Centra za socijalni rad Katarina Vlajković i predsednik Upravnog odbora Centra za socijalni rad Vladan Matić, posetili su Kragujevac, grad koji već godinama uspešno realizuje uslugu „Prihvatilište za žrtve nasilja u porodici-Sigurna kuća“.

Valjevo

Osim razmene uskustva iz prakse sa nadležnima iz ove oblasti, tom prilikom bilo je reči o izboru najboljeg modela uspostavljanja ove usluge. Valjevski Centar za socijalni rad pokrenuo je postupak za dobijanje licence za sprovođenje usluge „Sigurna kuća“ od Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike Vlade Republike Srbije. S obzirom na to da Centar za socijalni rad, zajedno sa rukovodstvom grada Valjeva, ubrzano stvara sve zakonom propisane uslove, ova usluga socijalne zaštite koja je od izuzetne važnosti, biće uspostavljena u najskorije vreme.

Valjevo

Inače, socijalna usluga „Sigurna kuća“ za žrtve porodičnog nasilja u Valjevu je postojala do 1. oktobra prošle godine, ali nije ispunjavala sve propisane standarde. Nakon najnovijih mera koje je grad Valjevo preduzeo, usluga će vrlo brzo biti uspostavljena u skladu sa svim propisanim uslovima.

Valjevo

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.