Uhapšena trojka, krijumčarili drogu sa Kosova

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa pripadnicima Bezbednosno- informativne agencije, zaplenili su 15 kilograma marihuane i uhapsili tri osobe.

Foto ilustracija

Oni su osumnjičeni da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe u dužem vremenskom periodu krijumčarili drogu sa teritorije Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija ka zemljama Evropske unije, saopštio je danas MUP. U koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, uhapšen je muškarac (49) iz Rajinaca, i još dvojica iz iz Valjeva.

Prilikom hapšenja osumnjičenih, policija je u vozilu kojim je upravljao jedan od osumnjičenih pronašla i zaplenila 15 kilograma marihuane, dok je prilikom pretresa više lokacija na području opština Vranje i Valjevo pronašla novac i pištolj.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Mondo.rs

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.