Upozorenje na narandžasti meteoalarm

Tokom popodneva, uveče i noćas, na području Valjeva i okoline na snazi će biti narandžasti meteoalarm, jer se očekuju obilne padavine sa grmljavinom i preko 20 litara kiše po kvadratnom metru tokom 3 sata, praćene vetrom olujne jačine i gradom.
Apelujemo na građane da osiguraju predmete na terasama kako se ne bi dogodilo da usled jakog vetra odlete i povrede prolaznike, kao i isturene delove objekata, fasade sklone padu i oluke, predmete na ravnim krovovima i deponovan građevinski materijal, kako ne bi došlo do rasipanja.

Oluja
Najavljena količina padavina, za tako kratak vremenski period, doneće veću količinu vode koju kanalizaciona mreža neće moći da primi, tako da se očekuje zadržavanje vode na pojedinim gradskim ulicama pa se mole učesnici u saobraćaju da budu oprezni i prilagode vožnju uslovima na putu. Na bujičnim vodotocima moguća su manja lokalna izlivanja.

Kiša
Prema najavama RHMZ, ovakvo vreme zadržaće se i u utorak.

Facebook komentari

About REDAKCIJA VALJEVSKA POSLA

Početkom 2016. godine sa radom je počeo novi gradski portal na adresi www.valjevskaposla.info, koji je za vrlo kratko vreme, zbog svoje nepristrasnosti i objektivnosti, zabeležio izuzetnu posećenost i zadobio naklonost građana Valjeva. Cilj portala nije samo objavljivanje vesti, već i interakcija sa sugrađanima kroz različite sadržaje.